Constanţa. Punctele de prim-ajutor ale pompierilor, prezente în şapte staţiuni de la Marea Neagră (galerie foto)

Pentru al treilea an consecutiv, punctele de prim-ajutor ale pompierilor au devenit operaționale în șapte dintre stațiunile litoralului românesc, anunţă ISUJ Constanţa.
 
Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc și optimizarea misiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobată la nivelul MAI. Acestea vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existente la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatori.
 
Astfel, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, în perioada 10 iunie – 15 septembrie a.c., inspectori de prevenire din mai multe județe ale țării participă, alături de specialiștii constănțeni, la acțiuni de promovare a  mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. Controalele de prevenire se derulează la unități de turism și de agrement, cu precădere la cele la care se înregistrează un aflux mare de turiști, la cele care funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, precum și la cele la care au fost constatate, pe timpul verificărilor anterioare, deficiențe grave din punct de vedere al securității la incendiu.
 
Totodată, prin dislocarea personalului operativ din 14 județe, peste 200 de pompieri sunt la datorie, zilnic, pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate, motociclete SMURD) va susține misiunile orientate spre siguranța celor care aleg să-și petreacă timpul liber pe litoral.
 
O atenție deosebită este acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe autostrăzile A2 si A4, astfel că, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situații de urgență (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.
 
De asemenea, pentru creșterea gradului de siguranță a constănțenilor și a celor care aleg    să-și petreacă vacanța pe litoral, începând de vineri, 15 iunie a.c., în zonele intens circulate din județul Constanța, au fost operaționalizate 21 de puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:
 
  • 9 puncte de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de intervenție, în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Valea Dacilor și Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti și Vama Veche;
  • 7 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, în stațiunile Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn și Vama Veche.
  • 5 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol. 

Similar anului trecut, echipajele de intervenție din cadrul punctelor de lucru temporare sunt completate cu 20 de elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, care, în perioada stagiului de practică desfășurat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Constanța, vor susține misiunile de răspuns.
 
Proiectul, lansat la inițiativa Departamentului pentru Situații de Urgență în anul 2016, urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

Sursă foto: ISU Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 319

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1829

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6238

Accident rutier, în Constanța. O victimă este rănită (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2526

La final de săptămână 187 misiuni ale pompierilor din Constanța

25 Mar 2024 350

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1068

UPDATE. Accident rutier pe A2, sensul de mers București-Constanța! Primele informații

24 Mar 2024 1250

Accident în Constanța UPDATE. O mașină a intrat în parapet, după ieșirea de pe bd. I.C. Brătianu spre Agigea

24 Mar 2024 1067

ISU Constanța Reducerea riscului. Educație în situații de urgență pentru copii și elevi (FOTO)

22 Mar 2024 336

UPDATE Fum gros de la un incendiu izbucnit în Constanța! (VIDEO)

22 Mar 2024 2513

Incendiu la un apartament din Mamaia Nord, Constanța! Pompierii au intervenit

22 Mar 2024 969

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3850

Accident rutier cu victimă pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Implicate un autoturism și un autotren (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1439

UPDATE Accident rutier, în municipiul Constanța, lângă Zodiac! O victimă este implicată (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 2261

UPDATE O persoană a rămas încarcerată în urma unui accident rutier între Castelu și Medgidia, județul Constanța (FOTO)

17 Mar 2024 1944