Constanța. Tot mai mulți căței fără stăpâni sunt adoptați de oameni cu suflet mare

Tot mai mulți constănțeni își aleg un animal de companie din rândul cățeilor care ajung la Adăpostul public pentru animale abandonate.
 
15 pui care au fost capturați ieri din zona Cimitirului Central și-au găsit un stăpân. Impresionați de situația cățeilor abandonați, iubitorii de animale au venit la Adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor și au depus cereri de adopție pentru a le oferi puilor un cămin. Cățeii vor avea o familie.
 
Puii vor fi adoptați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.
 
Reamintim că adopţia câinilor se face gratuit.
 
Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate, excepţie făcând cele cu regim special, astfel cum sunt definiţi în normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 155/2001, completată și modificată.
 
Adopţia patrupedelor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.
 

Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora. Personalul serviciului va comunica în termen de 5 zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau paşaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii şi numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
 
Contact-Serviciul Gestionare Animale Abandonate 0241.485873 si 0733.045213

 
Detalii aici: http://www.primaria-constanta.ro/sgc/acasa

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța O poveste de adopție cu final fericit, la Adăpostul Public de Animale Abandonate

27 Nov 2023 760

Un medic din Constanța a adoptat doi căței din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța.

03 Feb 2023 1786

Apel la iubitorii de animale să adopte câini din adăpostul public de animale abandonate din Constanța. "Fiecare suflet merită să aibă un cămin”

23 May 2022 1587

Ce pași sunt necesari pentru adoptarea unui cățel. 50 de pui își așteaptă stăpânul în adăpostul de animale din Constanța

03 May 2022 1390

Constanța Iubitorii de animale pot demara procedura de adopție a unui cățel online

19 May 2020 2155

Un nou bilanţ Campania de adopţie a câinilor continuă la Constanţa

15 May 2019 2044

Peste 100 de căței din adăpostul pentru animale şi-au găsit stăpâni

10 May 2019 1709

Zeci de câini din Adăpostul pentru animale Constanța au fost adoptați. În ce condiții poate fi adoptat un câine (galerie foto)

07 May 2019 2484