#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Ficatul - ”reactorul nuclear” din organism



Continuăm discuția despre ficat pentru că sunt multe informații interesante și utile. Și pentru că ”toamna ficatului” este în plină derulare, pe măsură ce vremea se răcește și corpul nostru începe să se adapteze pentru trecere.
Greutatea medie a ficatului nostru este între 1.5-2 kg, fiind cel mai greu organ din corp. El este ca o balenă uriașă, tăcută și muncitoare, care menține echilibrul întregului corp. Muncește enorm de mult, ca o gospodină vrednică: într-un minut filtrează între 1500 și 1900 litri de sânge pe minut.
Este o sarcină considerabilă.
De aceea fictul poate fi asemuit cu un reactor nuclear ce oferă energie și putere unei țări întregi.
Ca orice reactor nuclear, centrul activității sale sunt ”arderile” (în chimie se cheamă ”oxidări”) și activitățile producătoare de căldură.
Febra este un semnal al supra-activității ficatului.
La fel și bufeurile și toate stările de ”prea cald” ce produc transpirații abundente (când facem sport prea intensiv și producem excesiv de mulți acizi la nivelul mușchilor, de exemplu).
În perioada menopauzei, înainte sau după, multe femei au bufeuri intense de căldură, mai ales noaptea.
De fapt, corpul lor le semnalizează zgomotos că ficatul muncește la suprasarcină.
Asta înseamnă că deja ”reactorul nuclear” este turat (are mult de detoxifiat, ars și/sau digerat) sau că sistemele de răcire (funcția rinichilor și suprarenalelor, funcția pielii, a plămânilor sau intestinelor) sunt prost funcționale.
Bufeurile de căldură NU SUNT SEMNE DE MENOPAUZĂ.
Bufeurile de căldură sunt semne de ficat obosit, încărcat și total depășit în sarcinile lui zilnice.
De ce noaptea?
Pentru că între 1 și 3 noaptea sunt orele naturale de odihnă ale ficatului. Atunci el profită de somnul adânc al corpului și în lipsa altor activități se odihnește și el puțin.
Dacă există activități de noapte, dacă ne culcăm în acest interval de timp sau dincolo de el, dacă se mănâncă seara târziu și ficatul trebuie să muncească peste noapte să detoxifice, atunci odihna lui nu poate să se producă. Și el va obosit. Ca orice parte a biologiei care este folosită continuu.
Semnalele că ficatul nostru este obosit sunt supărătoarele valuri de căldură ce ne traversează corpul, alternativ uneori cu frisoanele, cu sau fără transpirație, dar în special cu stare de slăbiciune și senzație că ”ceva este în neregulă” în interior.
Uneori numit ”răceală” aceste ”simptome”. Alteori le spunem ”bufeuri”. Depinde de intensitatea lor.
Nu doar femeile pot trăi această stare de ”suprasarcină” a reactorului nuclear. Și bărbații o au, dar o trec cu vederea.
Cei care transpiră abundent, care la fiecare pas sau efort (chiar și doar de mâncare) au fața transpirată - au ficatul încărcat și obosit.
De ce la femei apar aceste simptome mai supărător după dispariția menstruației?
Pentru că eliminarea lunară prin vagin asigura o curățenie suplimentară a corpului (implicit a ficatului) de reziduurile produse zilnic, prin chiar viață și activitatea corpului.
Când duci gunoiul regulat, este relativ curățenie în jurul reactorului, chiar dacă acesta produce zilnic reziduuri. Dacă dispare un gunoier, iar ceilalți doi sunt mai puturoși și nu fac față (persoana este mai constipată, are doar un scaun zilnic, în condițiile în care mănâncă de 3-4 ori pe zi - și/sau nu elimină prin rinichi reziduurile acide) încep să se acumuleze mizerii în ficat.
Acesta are o capacitate mare de depozitare de mizerii, gunoaie și reziduuri în interiorul lui, dar îi îngreunează restul funcțiilor. Toți știu că dacă îngroapă reziduurile de la reactor în apropierea sa, în timp, nu mai poate trăi nimeni sănătos acolo. Experiențele oamenilor sunt foarte clare.
Și modul lor de reacție extrem de sugestiv.
Ce fac oamenii cu reziduurile radioactive de la un reactor?
Le îngroapă cât mai departe cu putință (pe fundurile mării, în insule pustii, în deșerturi etc etc).
La fel procedează și corpul nostru.
Reziduurile de la munca ficatului, ce nu pot fi eliminate prin scaun, urină și menstră (plus transpirație) sunt ”îngropate” cât mai departe de ficat. În coapse (locul favorit), în cap (gușa), în brațe și ulterior și în apropiere - în colăcelul din jurul taliei și apoi în burtă.
Când apare deja burta, ȘTIM că restul de depozite fie sunt pline, fie nu sunt disponibile pentru încărcare.
Dispariția taliei și apariția burții (adică ”îngroparea” de reziduuri în apropierea ficatului) ne anunță fără nicio îndoială că ficatul nu este bine.
Putem să facem analize și să ne auto-amăgim că ”suntem perfecți” pe interior.
Corpul nu minte (analizele de laborator mint foarte des - deja majoritatea știți asta).
Și nu ne referim la ”minciuni” gen eroare sau greșeală, ci pur și simplu la faptul că măsoară lucruri DIFERITE decât cele ce ar trebui măsurate pentru a evalua situația reală.
Ca și cum v-aș măsura talia sau dimensiunea la picior și v-aș spune: știu cât sunteți de inteligent. Așa sunt multe dintre analizele propuse pentru ficat.
Nu este nevoie să facem analize de laborator sau investigații scumpe și sofisticate să știm dacă ficatul este bine sau nu.
Semnalele sale exterioare că ”nu este bine” sunt exact ca la un reactor nuclear: precoce, evidente, din timp și mai ales, zgomotoase.
Persoanele cu ficatul suferind devin foarte călduroase, mereu își fac vânt cu evantaiul, transpiră la cel mai mic efort, nu suportă căldura și soarele intens, nu suportă aglomerația și locurile cu mulți oameni (le vine rău de la căldură și lipsa oxigenării), încep să crească în greutate rapid, se depun grăsimi exact pe zonele de mijloc (din dreptul ficatului), după ce între timp apăruse celulită pe coapse, pe brațe, pe ”aripioarele” laterale, grăsime la gușă, pe obraji și în multe alte locuri ale corpului. Somnul se tulbură, apar insomnii, apare slăbiciune a corpului, somnolență ziua și insomnie noaptea.
Pielea devine uscată, cu pete maronii sau albicioase, de decolorație, apar alunițele (ce reprezintă un mare semnal de alarmă că ficatul este supra-încărcat), apar fel și fel de ”crescături” (negii de pe gât, alte depozite în piele gen grăsimi - numite lipoame sau xanthelasme - pentru că sistemul limfatic al pielii se supraîncarcă și el de toate mizeriile rulate zilnic).
V-am povestit de cearcănele maronii în jurul ochilor, ce anunță tuturor un ficat slăbit.
Și vă amintesc și de articulațiile blocate ale genunchilor (primele care anunță suferința ficatului, mai ales genunchiul drept, dureros și blocat).
Ați auzit de problemele cu genunchii ale fotbaliștilor sau altor sportivi de performanță?
Probleme de suprasolicitare?
Desigur, dar nu neapărat a articulațiilor (care sunt proiectate de Creator să reziste la multe) ci mai ales a ficatului. Ficatul suferă cel mai tare la majoritatea celor care depun o activitate fizică susținută. Poate explicăm în detaliu altă dată acest aspect foarte important.
Semnele suferinței ficatului sunt multe - sunt evidente - sunt clare: căldurile (febra), creșterea în greutate, pielea îmbătrânită și cu pete, articulațiile blocate, insomnie, somnolență.
Am uitat să vă spun de problemele de memorie, de atenție și de concentrare?
Da, tot de la ficat sunt multe dintre ele.
Avem un tablou destul de clar al suferinței ”reactorului nuclear” pe care oamenii îl etichetează ca ”îmbătrânire”, ”proces natural al menopauzei” sau ”vârsta a treia”.
Nu este nimic ”natural” în ceea ce se întâmplă în corp în acest fel.
Corpul poate ajunge la vârste înaintate FĂRĂ aceste suferințe, dacă înțelegem unde să acționăm și cum să acționăm eficient.
Și febra din ”răceli”? mă veți întreba.
Tot de la ficat vine?
Iar răspunsul din experiența personală este DA.
”Răcelile” cu febră intensă descarcă ficatul de cantități impresionante de reziduuri și toxine.
Inclusiv la bebeluși și copii de câteva luni? Inclusiv la ei.
De ce în răceală dispare foamea? Pentru că ficatul are nevoie de pauză?
De ce hrănim bolnavii cu febră forțat?
Chiar, de ce?
Vom continua povestirile despre ”ficatul zâmbitor” - balena muncitoare și mult-purtătoare de poveri din corpul nostru.
Astăzi termin povestea cu o parte practică, întrucât nu este deloc util să discutăm despre atâtea probleme fără să oferim măcar o soluție rapidă și utilă.
Ce faceți cu mașina pe drum, când se încinge radiatorul și sistemul de răcire nu face față? Iese fum din capota mașinii (la motoarele vechi) și trageți pe dreapta.
Și ODIHNIȚI mașina. Lăsați motorul să se răcească.
Vine week-end-ul. ”Trageți” pe dreapta corpul fizic, permiteți-i să se odihnească și la propriu (dormiți, relaxați-vă, stați întinși mai mult), dar și la figurat (”postirea” de vineri este minunata! încărcați cât mai puțin tubul digestiv).
Ficatul ADORĂ simplitatea - preferă o masă ușoară, doar cu niște cartofi fierți și o salată de varză, sau cu o supă cremă de legume - sau cu niște fructe, mere, struguri sau citrice (preferatele sale) în cantități moderate - ori ceaiuri din plante curățătoare de ficat (sunătoare, siminoc, schinduf, salvie, sânziene și altele - toate S-uri salvatoare). Sau de câte ori este posibil, un post cu sucuri, cu ceaiuri, cu apă sau negru de 14-24 ore (nu mai mult, dacă nu aveți exercițiul sau obișnuința).
Și ficatul adoră ATENȚIA și mângâierea. Adoră să vă gândiți la el și să vă puneți atenția pe el. Așezați-vă mâinile pe partea dreaptă a abdomenului, sub coaste. Și spuneți-i balenei ”reactor nuclear„ = ficatul din interior că vă gândiți la ea/el.
Unde se duce atenția, se duce energia.
Nu vă mai gândiți la fel și fel de fleacuri și inutilități din lumea exterioară. Redirecționați atenția pe lumea IMENSĂ din interiorul corpului, începând cu ficatul. Acordați-i mai multă atenție. Și învățați să comunicați cu el, înțelegându-i semnalele.
Vreți mai multe informații?
Sunt multe cărți și info pe Internet. Recomand ”Vindecarea ficatului - Medium medical Anthony William” sau ”Să trăim sănătoși fără toxine - dr. Robert Morse”.
Vă doresc tuturor o zi cât mai frumoasă și mai liniștită.
Ficatul ADORĂ liniștea.
Să fiți bine, dragii mei,

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 548

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 650

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 448

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 415

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 420

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 431

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 458

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 499

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 776

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 515

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 7 1 aprilie 2024 Ziua păcălelilor

01 Apr 2024 437

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 5. 30 martie 2024. Week-end provocator, dar potențial foarte folositor

30 Mar 2024 448

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 440

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 893