Stiri calde

Constănțeanca Ligia Deca va fi consilierul lui Klaus Iohannis pe Educație

Ligia Deca va fi consilierul presedintelui Klaus Iohannis pe probleme de Educatie si Cercetare, a anunțat Administratia Prezidentiala.

Ligia Deca (32 de ani) este cercetator in stiinte politice la Universitatea din Luxemburg, expert in cadrul Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si a fost coordonatorul Secretariatului Bologna.

Administratia Prezidentiala a anuntat intr-un comunicat de presa ca "presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Ligia Deca in functia de consilier de stat la Departamentul Educatie si Cercetare al Administratiei Prezidentiale, incepand cu data de 1 iulie a.c".

Ligia Deca urmeaza in prezent un doctorat in stiinte politice la Universitatea din Luxemburg, pe tema Internationalizarea educatiei in Portugalia si Romania. Din 2012 este Expert politici publice la UEFISCDI, in perioada 2012-2013 a fost Project Officer la European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR) - unde a coordonat un proiect de cercetare privind recunoasterea si utilizarea Registrului European privind Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (EQAR) de catre guvernele celor 47 state membre ale Spatiului European al Invatamantului Superior.

Este lector universitar la Universitatea de Vest din Timisoara, unde preda un seminar pe tema Sisteme de formare si incluziune educationala. In perioada 2010-2012 a fost Coordonator al Secretariatului Bologna.

In 2008-2010 a fost presedinte al Uniunii Studentilor din Europa (ESU), iar anterior a coordonat un proiect pilot pentru evaluarea integritatii institutiilor de invatamant superior din Romania - "Coalitia pentru Universitati Curate", potrivit CV-ului transmis de administratia prezidentiala.

Educatie si formare 

Ligia Deca a studiat între anii 1997-2001 la Colegiul National "Mircea cel Batran", Constanta. Între anii 2001-2006 a urmat Facultatea de Navigatie si Transport Naval, Universitatea Maritima Constanta. Ulterior,  între 2006-2008,a urmat masterat in Managementul maritim si portuar, la Facultatea de Navigatie si Transport Naval, Universitatea Maritima Constanta. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedinţia se implică în "scandalul" numirilor directorilor de şcoli fără concurs şi va cere Ministerului Educaţiei situaţia celor numiţi prin derogare

09 Jan 2017 1219

Targ de job-uri pentru studentii Universitatii Maritime din Constanta

15 Mar 2005 785

Studentii din UMC au o noua conducere

05 Feb 2005 1004

Studentii au primit promisiuni

01 Nov 2003 858