Constănţeanul Alexandru Micu este preşedintele interimar al Federației Române de Yachting

Consiliul Federal al Federației Române de Yachting (FRY) l-a desemnat pe  08 mai 2018, pe vicepreşedintele FRY, lector universitar Alexandru Micu să preia atribuţiile de preşedinte al Federației, în calitate de preşedinte interimar, ca urmare a demisiei lui Ionuț Pițirigă din această funcție.

Interimatul lui Alexandru Micu va dura până la următoarea Adunare Generală a Federaţiei Române de Yachting estimată a se desfăşura în luna martie/aprilie 2019. 

Proaspătul președinte își propune să dezvolte o comunicare mai bună cu Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în vederea susținerii sportivilor Ebru Bolat și Tarkan Bolat în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio.

De asemenea, Alexandru Micu intenționează să demareze primul program acreditat de Federația Internațională de Sailing (World Sailing) pentru pregătirea instructorilor de yachting din România. Nu în ultimul rând, Micu dorește să implementeze, în România, și un prim program de creștere a numărului de practicanți ai sportului cu vele.


Alexandru Micu, lector universitar al Universităţii Maritime din Constanţa, a devenit singurul instructor din România recunoscut internaţional pentru formarea şi coordonarea specialiştilor din domeniul yachtingului.

Apreciat drept unul dintre cei mai prestigioși antrenori de yachting din România, Alexandru Micu este doctor în științe al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, având un master în domeniul managamentului și organizării bazelor sportive. Deține titlul de ”Maestru al sportului”, fiind decorat cu Medalia ”Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campionatul Național de Yachting Dinghy 2022 se derulează la Constanța

29 Aug 2022 1231

Raport de activitate al Federației Române de Yachting. Cheltuielile au depășit încasările pe 2019

30 May 2020 1384

Alexandru Micu, din Constanţa, confirmat în funcția de președinte al Federației Române de Yachting

04 Apr 2019 3231

Revista presei locale

15 May 2018 1771

Confesiuni. Profesor Octavian Țacu, despre Campionatului Național de Yachting, la clasele Optimist, din Eforie Nord

28 Aug 2016 2174

S-a încheiat Regata Internațională Cupa Dobrogei la Yachting. Ministrul sportului a participat la eveniment

12 Jun 2016 2630

Prima ediție a Regatei Internaționale Poseidon-Kaliakria - un real succes

18 Jun 2014 1804