Constănțeanul Edis Memiș, în lotul României la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj


În urmă cu puțin timp, președintele Klaus Iohannis a inaugurat la Cluj Napoca ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.

Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3 - 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959.  

Potrivit sursei citate, prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 600 de participanţi din peste 110 de ţări de pe cinci continente.
Cei mai bune șase elevi ai fiecarei țări sunt selectați prin criterii riguroase ca să reprezinte țara la Olimpiada Internațională de Matematică, din echipa României făcând parte și constănțeanul Edis Memiș.

Este elev în clasa a 10-a la Liceul Internațional de Informatică din Constanța și este prima sa participare la etapa internațională a olimpiadei. De asemenea, anul acesta a obținut punctajul maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în luna mai, la Belgrad. Calificarea sa la IMO 2018 aduce și o victorie pentru județul de la malul mării, care trimite un elev în etapa finală a competiției după 17 ani!

„Evaluarea se face în două etape. În prima etapă, liderul și echipa de observatori a țării respective primesc lucrările copiilor în aceeași zi în care a avut loc proba și încearcă să obțină cât mai multe puncte la fiecare problemă rezolvată sau nerezolvată total de către copiii din echipa lor. Pentru asta este nevoie de cunoștințe cât mai bune în matematică pentru că multe din punctele care fac diferență între medalii se obțin atunci când echipa țării respective știe să arate că un început de soluție a copilului, nefinalizat, poate fi finalizat. Este un fel de pauză într-un campion mondial de șah, în care specialiștii analizează partida și perspectivele de abordare”, a spus Radu Gologan președintele Comitetului Științific de organizare al IMO 2018, conform monitorulcj.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Edis Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică

23 Jul 2019 3435

Editorial Cum se confiscă gloria. Eşecul unui... succes cu rezultate individuale bune

16 Jul 2018 7007

Olimpiada Internaţională de Matematică 2018 Cea mai slabă performanţă din ultimii 30 de ani a echipei României. Edis Memiş - medalie de bronz

13 Jul 2018 5018

Record după record la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa. Emoţii pentru Edis Memiş, unul dintre cei şase străluciţi matematicieni români

09 Jul 2018 5774

Chişinău-Jurnal.md Bronz pentru elevii din Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Matematică

14 Jul 2014 2444