Constănțeanul Şerban Copot găteşte midii adunate de el

MASTERCHEF CELEBRITY. Şerban Copot, membru al trupei Animal X, care debutează, pe 22 octombrie, de la ora 20.30, alături de alte 14 vedete în show-ul "MasterChef - Proba Celebrităţii", de la Pro TV, a dezvăluit că "piesa lui de rezistenţă" în bucătărie sunt midiile sotate, adunate chiar de el.


MASTERCHEF CELEBRITY. Pasionat de gătit şi mereu în căutare de reţete noi, Şerban povesteşte că piesa lui de rezistenţă în bucătărie sunt midiile sotate, un preparat pe care însă telespectatorii Pro TV nu-l vor vedea la MasterChef pentru că implică un adevărat ritual.

"Piesa mea de rezistenţă o reprezintă midiile sotate, iar ritualul pregătirii lor implică scufundări pentru strângerea midiilor (de dimensiunile palmei şi fără fir de nisip în interior) dintr-un loc ştiut doar de constănţeni, după care urmează curăţarea şi gătirea în două etape (la disc şi la wok), toată această operaţiune durând aproximativ şase ore. E o reţetă originală pe care de obicei o gătesc în tandem cu Mihai (Vierme). La noi în trupă se găteşte mult şi gustos. Mihai (Vierme) şi George (Martziano) sunt de asemenea pasionaţi de bucătărie şi au o paletă mare de reţete", mai spune acesta.

Şerban Copot povesteşte că de mic i-a plăcut să îşi bage nasul în bucătarie, astfel că prima mâncare gătită ca la carte a fost o ciorbă, pe care a pregătit-o când avea 17 ani. "Grătare însă făceam şi când eram mai mic şi mergeam cu prietenii în expediţii prin judeţul Constanţa, dar mă gândesc că nu intră la categoria gătit când vorbeşti de MasterChef", glumeşte el.

Adeptul unei alimentaţii corecte şi sănătoase, Şerban mai spune că nu trece nici o zi fără să mănâce fructe. "Niciodată nu-mi lipsesc din frigider fructele. Nu pot sta o singură zi fără să mănânc un fruct. Mă hrănesc predominant cu fructe de sezon româneşti pentru că aşa încurajăm economia locală şi este în spiritul mesajului ecologist", a mai declarat acesta.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

“S-a creat o chimie între noi doi ca artiști”Constănţeanul Şerban Copoţ face din nou echipă cu Dan Badea în noul sezon iUmor

06 Sep 2019 1827

Începe iUmor. Constănțeanul Șerban Copoț și Dan Badea, din nou prezentatori

16 Aug 2019 3270

Constănțeanul Șerban Copoț, în doliu. Tatăl lui a murit

13 Mar 2019 3325

Te cunosc de undeva! la final. Câștigătorul este un artist din Constanța. Ce premiu a luat

20 Nov 2016 4879

Şerban Copoţ, petrecere de botez în curtea casei

09 Oct 2016 3566

„Gataaaaa! A venit barzaaaaa!" Constănţeanul Şerban Copoţ a devenit din nou tătic

18 Mar 2016 1859

El este câștigătorul emisiunii „Te cunosc de undeva”. L-a învins în finală pe constănțeanul Șerban Copoț

27 Dec 2015 2321