Stiri calde

Constănțeni, rămâneți calmi De mâine, timp de patru zile, în Constanța vor suna toate sirenele de alarmare

IGSU va desfășura în această săptămână un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă - PROCIV 2017.
 
În perioada 18-21 aprilie, în Constanța va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.
 
Simulările vor începe marți, iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.
 
În perioada vizată, locuitorii Constanței vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.
 
Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma EXERCIȚIU.
 
La nivelul județului Constanța, există 161 de astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Primăria pregăteşte licitaţia pentru serviciul de pază, transport valori şi monitorizare sisteme de alarmare şi intervenţie rapidă

20 Feb 2018 606

Municipalitatea Constanţa pregăteşte achiziţia serviciului de pază şi transport valori

23 Nov 2017 331

126.000 de lei de la Primăria Constanţa pentru Zip Escort SRL pentru pază, transport valori şi monitorizare sisteme antiefracţie (document)

05 Jul 2017 3670

Primăria face consultare de preţ pentru achiziţia serviciului de pază şi transport valori

16 Feb 2017 952

Patronul firmei DIAFAN, din Alba Iulia, EMIL ŞTEFAN „Se recomandă ca securitatea fizică a companiei dumneavoastră să fie realizată integrat, de o singură firmă autorizată"

18 Apr 2016 2608

Transporturile de valori, controlate de poliţişti

11 Dec 2013 622

O problemă acută ... (video)

05 Apr 2011 1325