Consulatul Federaţiei Ruse la Constanţa comemorează Ziua Victoriei Depunere de flori la Mormântul Ostaşului Sovietic din Cimitirul Central (galerie foto)


Pe 9 mai, marcând cea de-a 74-a aniversare a Victoriei în Marele Război Patriotic din 1941-1945, la Mormântul Orașului Sovietic din Cimitirul Central Constanța a avut loc ceremonia solemnă de depunere a coroanelor de flori la monumentul Soldatului sovietic, în memoria ostașilor și ofițerilor Armatei Sovietice, căzuți pe teritoriul României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în al Doilea Război Mondial a fost comemorată  de Consulatul Federaţiei Ruse la Constanţa printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Sovietic din Cimitirul Central Constanţa.

La eveniment au fost prezenti: consulul general al Federației Ruse la Constanța Vladimir Volkov  reprezentați ai Primăriei Constanța, ai Prefecturii Constanța,  Costin Scurtu - directorul Muzeului Naţional Militar "Regele Ferdinand", Adrian Bavaru - rectorul onorific al Universităţii Ovidius, reprezentanți ai Asociaţiei Armânilor din Albania, reprezentanţii Comunităţii ruşilor lipoveni, dar şi reprezentanţi ai asociaţiei Veteranilor de Război din cadrul MAI. La eveniment au mai fost prezenți personalitățile istoriei, veteranii ruși a celui de-al 2-lea Război Mondial ce au luptat pe frontul românesc!

Slujba de pomenire a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului IPS Teododie, alături de un sobor de preoţi.

„Astăzi, în ajunul Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, ne-am adunat lângă Monumentul Soldaţilor şi Ofiţerilor Sovietici, ca să cinstim memoria celor căzuţi în crudul război împotriva fascismului. În cel de-al Doilea Război Mondial au fost implicate 61 de state şi aproape 80% din populaţia Pământului. Probabil nu există nicio ţară care, într-un fel sau altul, să nu fi suferit din cauza acestei tragedii. Dar evenimentele cele mai crude şi totodată hotărâtoare ale acestui război inuman s-au desfăşurat pe teritoriul Uniunii Sovietice. Germania fascistă şi aliaţii săi se aşteptau să înrobească Europa şi Rusia Sovietică, dar planurile lor au eşuat. Rezultatele marilor bătălii de pe Frontul de Est, precum Apărarea Moscovei şi a Leningradului, luptele de la Stalingrad, Bătălia de pe Arcul de la Kursk, pe care nu le vom uita niciodată, au dus la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Jertfele celei mai sângeroase catastrofe din istoria omenirii au fost mai mult de 50 de milioane de oameni.
Amintire veşnică eorilor războiului care şi-au dat viaţa pentru eliberarea Europei şi a întregii lumi de sub jugul fascist. Traiască pacea şi triumful dreptăţii!“, a transmis Vladimir Volkov, consulul Federaţiei Ruse la Constanţa.

"Președintele rus este singurul președinte care nu lipsește de la toate sărbătorile importante ale bisericii și care mărturisește credința nu doar prin gând și prin cuvânt, ci mărturisește și prin faptă. Dumnezeu I-a luminat să apere ortodoxia țara și neamul. Asa trebuie să ne apărăm și noi, să luăm exemplu de apărare a țării și a Neamului și de apărare a ortodoxiei si a credinței noastre. Cinste eroilor ruși, care ne-au lăsat credință fata de țară și neam. Prin rugăciunil si noi ne vom păstra identitatea națională și identitate de credință. Dumnezeu să-i ierte pe toți", a spus celor prezenți la evenimentul de comemorare IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


Mormintele eroilor ruși căzuți în cel de-al 2-lea Război Mondial au fost curățate de către tinerii ruși lipoveni din Constanța "ATRL Constanța" și reprezentanții " Consulatului General al Federației Ruse la Constanța".  Comunitatea rușilor lipoveni din Constanța s-a pregătit, astfel,   pentru Ziua Victoriei, celebrată pe data de 9 mai.


Despre Ziua Victoriei

Pe 9 mai 1945, Germania nazistă capitula sub loviturile Forţelor Naţiunilor Unite. De atunci, data de 9 mai este cunoscută drept Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a conflictului armat în care au pierit zeci de milioane de oameni. Cu cei mai mulţi morţi a plătit însă Rusia.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment "Anton Pann" la Biblioteca Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

13 Jan 2024 735

Nicolae Ciucă Avem datoria să cinstim memoria eroilor din noaptea de 21-22 Decembrie

21 Dec 2023 659

Ciolacu Mulți dintre cei cărora în urmă cu 34 de ani le-au sângerat rănile așteaptă încă să li se facă dreptate

21 Dec 2023 663

Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Programul activităților organizate la malul mării

30 Nov 2023 1606

Primăria Constanța Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Programul festivităților

28 Nov 2023 2035

Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ce spune primăria municipiului

27 Nov 2023 878

Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Restricții de circulație pe mai multe străzi din centrul municipiului

24 Nov 2023 1156

Avocat TulceaDUMITRESCU Adina-Irinela

14 Aug 2023 431

Avocat TulceaPOPESCU Constantin-Catalin

04 Aug 2023 322

Manifestare dedicată Zilei Proclamării Independenței României, Sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei Unite la Liceul lndustrial Ion C Brătianu din Nicolae Bălcescu

12 May 2023 755

Ziua porţilor deschise la Academia Română, pe 4 aprilie. Detalii despre eveniment

01 Apr 2023 1293

CONVOCATOR pentru Adunarea Generală a Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România

17 Feb 2023 1273

Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2023. Se anunță o zi excelentă pentru una dintre zodii

20 Jan 2023 1274

11 iunie, declarată „Ziua Victoriei Revoluției de la 1848”. Legea, promulgată de Președinte (DOUCMENT)

10 Jan 2023 1378

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România „Această perioadă a anului poartă, de 33 de ani, amprenta schimbării radicale de direcție a României, de la regimul totalitar la democrație”

21 Dec 2022 899