26 Feb, 2019 17:19
1680
„Nivelul de alocare de două procente din PIB, asumat de Guvernul României pentru cel puțin 10 ani, a pus punct unei lungi perioade de subfinanțare a Armatei și a permis inițierea unor programe majore de înzestrare, la un nivel fără precedent după 1990. Toate acestea reprezintă oportunități importante pentru economia României, în general, și industria de apărare, în special, pentru că majoritatea programelor de achiziții pornesc de la premisa, care este, de fapt, condiție esențială în procedura de achiziție, ca producția noilor echipamente să fie integrată în cea mai mare măsură posibil în România,” a declarat ministrul Gabriel Leș.
„Urmărim ca, prin valorificarea condițiilor de off-set, să contribuim, prin crearea centrelor de mentenanță, de exemplu, la retehnologizarea unor importante unități de profil din industria națională sau crearea altora noi, care să ne permită derularea operațiunilor de mentenanță pe toată durata de exploatare a echipamentelor pe teritoriul României, ceea ce va însemna crearea unui număr important de locuri de muncă de înaltă calificare,” a adăugat Gabriel Leș.
„Armata României trebuie să fie principalul beneficiar al industriei naționale de apărare, iar produsele noastre trebuie să îndeplinească toate criteriile de performanță cerute de militari. Aceasta este premisa de la care pornim în planificarea fiecărei investiții în industria românească de apărare. Relansarea acestei industrii, cândva fanionul întregii economii, se va face prin investiții în cele mai noi și performante tehnologii de producție, ceea ce ne va permite nu doar să asigurăm echipamente pentru Armata României ci și să exportăm tehnologii de ultimă generație produse în țara noastră,” a arătat Niculae Bădălău.
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: