Stiri calde

Continuă ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar în zona Peninsulară din Constanţa

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

În cursul zilei de 05.06.2019, lucrătorii instituției au derulat mai multe controale tematice pe toate liniile de activitate și au constatat abateri de la normele legale în vigoare, aplicând 188 amenzi contravenționale a căror valoare s-a ridicat la suma de 45.745 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 4, în intervalul orar, 14.00-22.00, polițiștii locali care s-au aflat  în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zone de interes public din cartierele contănțene: Palas, Zona Industrială, Halta Traian, Berechet, Salvare, Școala 8, Inel 2, Brătianu, Compozitori, Baba Novac, Coiciu, Medeea, Casa de Cultură, ocazie cu  care au legitimat 36 de persoane și au constatat 34 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 17 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, 5 amenzi pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 2 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate, 2 amenzi pentru încălcarea prevederilor legale privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață și 8 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța precum răscolirea gunoiului menajer din containere și aruncatul hârtiilor, ambalajelor cojilor de semințe și a resturilor de țigări.

Cuantumul total al celor 34 de sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 9.030 lei.

Tot în cadrul aceleaiași acțiuni au fost verificați și 5 operatori economici care își desfășoară activitatea alimentație publică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 4.

O altă activitate specifică s-a derulat pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind obligativitatea deținerii permisului de accces eliberat de autoritatea publică locală pentru Zona Peninsulară a municipiului Constanța
În cursul zilei de ieri, au fost ridicate din zona menționată anterior un număr de 4 autovehicule fără permis de acces, fiind depozitate într-un loc special amenjat de către administratorul drumului, care le va restitui deținătorilor legali după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare prevăzute în H.C.L nr.399/2018- Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.

De asemnenea, Direcția Generală Poliția Locală aduce la cunostință prevederile H.C.L nr. 371/2018 privind  Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța prin care constituie contravenție accesul vehiculelor cu permis multiplicat, copiat, anulat sau fără acces si se sanctionează contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei persoanele fizice și 1.500-2.500 lei persoanele juridice.
Potrivit aceluiași regulament constituie faptă contravențională neafișarea permisului de acces cu fața la loc vizibil din exteriorul vehiculului  pentru a permite verificarea datelor înscrise pe acesta, faptă care se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 -1.000 lei în cazul persoanelor fizice și 1.000-1.500 lei, în situația persoanelor juridice.

"Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul instituției noastre nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.
 
Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!", transmite Poliţia Locală Constanţa.


Sursă foto: Poliţia Locală Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Locală Constanţa aplică sancţiuni. Ce amenzi au aplicat agenţii

22 Jul 2019 436

Primăria Hârşova scoate la concurs funcţie publică de conducere. Ce condiţii trebuie îndeplinite

19 Jul 2019 363

Constanţa Sancţiuni pentru staţionări şi opriri neregulamentare. Mai multe maşini au fost ridicate

18 Jul 2019 349

Constanţa Călători frauduloşi, sancţionaţi de poliţiştii locali

18 Jul 2019 415

Acţiuni ale Poliţiei Locale în municipiul Constanţa. Vezi pentru ce fapte s-au aplicat amenzi

17 Jul 2019 448

Medic psihiatru din Constanța, agresat de un polițist local, după ce a interzis hingherilor să tragă cu arma lângă bolnavii psihici

16 Jul 2019 1311

Un poliţist local a amendat un constănţean cu articolul de lege greşit. Ce a decis instanţa în acest caz

15 Jul 2019 1026

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

12 Jul 2019 625

Zeci de călători fără bilet depistați în autobuzele de transport în comun sancționați într-o singură zi de polițiștii locali din Constanța

10 Jul 2019 549

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. În ce zone au fost găsite mașinile (galerie foto)

09 Jul 2019 591

Acţiune a Poliţiei Locale în mai multe cartiere şi pieţe din Constanţa. Ce amenzi au aplicat agenţii

04 Jul 2019 684

Încălcarea regulilor de conviețuire socială sancţionate de politiştii locali

27 Jun 2019 652

De o amendă da, iar de alta ba. Cum a vrut o constănţeancă să scape de amenzile de la Poliţia Locală

27 Jun 2019 1073

Poliţiştii locali constănţeni au amendat o societate pentru că permitea clienţilor să fumeze în interior. Ce motiv a invocat firma

26 Jun 2019 1191

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

24 Jun 2019 1412