Contraamiralul Dr. Alexandru Mîrșu –„Elicopterul IAR 330 Puma Naval- o nouă generație de tehnică navală”

 
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Dr. Alexandru Mîrșu, a participat astăzi, la festivitatea organizată la sediul IAR Brașov SA cu prilejul recepționării ultimului elicopter IAR 330 Puma Naval în configurație finalã.
 
Programul de dotare a Forțelor Navale Române cu acest tip de elicoptere a demarat în anul 2005, ca parte integrantă a programului de achiziție și modernizare a fregatelor Regele Ferdinand și Regina Maria.
 
Încheierea cu succes a programului major Elicopter IAR 330 PUMA Naval reprezintă un punct de referință atât pentru modernizarea Forțelor Navale  Române, cât si pentru atingerea capabilităților operaționale, necesare îndeplinirii obiectivelor asumate de țara noastră în cadrul sistemelor de securitate natională și internațională.
  
„Elicopterul IAR 330 PUMA Naval înseamnă pentru Forțele Navale un plus substanțial de capabilitate de luptă, trecerea la o nouă generație de tehnică navală, precum și un salt calitativ pe linia pregătirii personalului  pentru a face față diferitelor tipuri de amenințări în zona de responsabilitate.
 
Realizarea programului, în colaborare cu Societatea IAR SA Brașov, a demonstrat potențialul oferit de Industria Națională de Apărare în acest domeniu, cu multiple avantaje în ceea ce privește: asigurarea suportului logistic pe durata ciclului de viață; posibilitatea dezvoltării ulterioare a programului de modernizare și de dotare cu noi capabilități, adaptate cerințelor asumate.
 
Forțele Navale beneficiază astăzi de o capabilitate modernă, adaptată standardelor la care operează și partenerii noștri din Alianță. Încheierea acestui program asigură Forțelor Navale Române creșterea capabilităților operaționale pentru lupta anti-submarin, lupta împotriva navelor de suprafată, efectuarea misiunilor de supraveghere maritimă, realizarea misiunilor de căutare și salvare pe mare și pe uscat, executarea misiunilor de transport logistic (transport cargo, transport trupe, evacuare medicală) și executarea misiunilor anti-piraterie. Trebuie să remarcăm faptul că dotarea elicopterelor IAR 330 Puma Naval cu sistemul de lansare torpile ușoare antisubmarin reprezintă o premieră mondială pentru acest tip de aeronavă. Sistemul a fost testat în vara anului curent, prin lansarea unei torpile test, similară cu torpilă ușoară Sting Ray din dotarea fregatelor tip T22R”, a menționat contraamiralul Alexandru Mîrșu în discursul său în cadrul festivității.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De pe locul 13 pe lista de candidați, președintele PNȚCD “aterizează” în Consiliul Județean Constanța în grupul PSD

28 Apr 2021 4073

Viceamiralul cu trei stele, Alexandru Mîrşu a demisionat din Consiliul Județean Constanța și din PSD

13 Apr 2021 5666

De peste un secol, promoțiile anuale ale instituțiilor militare de învățământ poartă denumiri onorifice. Care au fost acestea în ultimii 10 ani

13 Jul 2020 2783

Schimbare la conducerea Forțelor Navale Române (galerie foto)

30 Jun 2020 2274

Viceamiral cu trei stele Constănțeanul Alexandru Mîrşu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, trece azi în rezervă. Viața și cariera!

30 Jun 2020 5076

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul cu trei stele Alexandru Mîrşu, a fost trecut în rezervă

15 Jun 2020 5722

Ultimul clopoțel la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Prima promoție de la reînființarea instituției de învățământ liceal militar din Constanța. Cine este șef de promoție

12 Jun 2020 2900

Forțele Navale Române Cooperare româno-ucraineană a militarilor marinari

07 Nov 2019 1616

Ceremonia de predare-primire a comenzii Flotei, în Portul Militar Constanța

22 Aug 2019 1787

De la Maramureş, în port popular, pentru a-şi privi fiul absolvent al Academiei Navale. Mărturii ale familiilor viitorilor marinari (galerie foto)

27 Jul 2019 12223

UPDATE Ministrul Apărării Naţionale, prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” (galerie foto)

26 Jul 2019 3346

„Sea Shield 19“, cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, e gata de start. Participă 20 de nave militare

02 Apr 2019 2013

Răspuns oficial de la Statul Major al Forţelor Navale. Ce emblemă a primit Patriarhul Daniel de la Alexandru Mîrşu (galerie foto)

17 Dec 2018 2777

Șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrşu, a vizitat sediul ROMATSA. Ce protocol a fost semnat cu această ocazie (galerie foto)

04 Sep 2018 2198

Ceremonial militar la Constanța. Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius” primește Drapelul de Luptă (galerie foto+video)

14 Aug 2018 2437