Contractul de finațare pentru modernizarea Portului Tulcea, semnat în prezența miniștrilor Transporturilor și Culturii (galerie foto)

Marți, 14 mai 2019, ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc și ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz s-au aflat într-o vizită de lucu la Tulcea, fiind primiți de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și de vicepreședinții Dumitru Mergeani și Petre Badea.
         
Potrivit reprezxentanților CJ Tulcea, cu această ocazie, a fost semnat contractul de finanțare pentru investiția Modernizarea Portului Tulcea.

„Astfel, o altă investiție majoră pentru municipiul și județul Tulcea obține finanțare,  fiind vorba de un obiectiv capital, o investiție mult dorită de tulceni de-a lungul timpului. Proiectul înseamnă intervenții la infrastructura portuară și reabilitarea întregului cheu din administrarea Consiliului Județean. Utilitățile existente vor fi reabilitate, extinse, înlocuite după caz, astfel încât să se asigure desfășurarea în siguranţă a tuturor operaţiunilor și a traficului în Portul Tulcea.  Vreau să subliniez doar un singur lucru: construcția cheurilor care mărginesc limita dunăreană a falezei municipiului Tulcea a început în secolul trecut. Iată că, după un secol, Portul Tulcea capătă valoarea pe care o merită. Investiția este de aproximativ 40 de milioane de euro pentru acest proiect major pentru noi, tulcenii, pentru tot ceea ce înseamnă Delta Dunării și turismul în județul Tulcea“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

 „Semnarea acestui contract de finanțare este unul dintre marile merite ale domnului președinte Teodorescu. Așa cum spuneam și la vizita anterioară, cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, dacă podul Tulcea-Brăila a prins viață și s-a lansat execuția și proiectarea în 2017, faptul este datorat discuțiilor foarte intense pe care le-am avut cu domnul președinte, care îmi spunea că, de ani de zile, s-a promis această investiție dar nimeni nu a lansat acest proiect. Un alt punct pe care l-am avut în discuție în acel moment a fost trecerea falezei din proprietatea ministerului  în cea a autorităților locale. S-a reușit acest lucru și, astăzi, intrăm în linie dreaptă, semnăm contractul de finanțare și sunt convins că în perioada următoare Consiliul Județean va lansa și partea de execuție. Sunt sigur că domnul președinte va sta pe șantier, astfel că execuția se va înscrie în termen iar lucrarea va fi una de calitate“, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a efectuat o vizită a obiectivelor de investiții din județ, respectiv la varianta de ocolire a orașului Babadag, unde s-au început lucrările, al căror termen de finalizare este 31 august 2019, dar și la podul peste Dunăre, unde continuă lucrările. Adiancent podului, ministrul Cuc a anunțat că au fost lansate pe SICAP proiectele de drum Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța, termenul de depunere a ofertelor fiind 20 mai. Nu în ultimul rând, ministrul Transporturilor a anunțat că va fi introdus în programul de întreținere drumul național DN 22E, Garvăn - I.C. Brătianu, un sector de 14 km destul de afectat, pe care se va turna un nou covor asfaltic.

De asemenea, ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz, a efectuat o deplasare în județ pentru a vedea la fața locului stadiul în care se află cetățile Enisala și Halmyris.

„Vom avea, la finalul acestei luni, propunerile de finanțare pesntru aceste două cetăți, astfel încât să poată fi conservate și să fie efectuate lucrări de protecție. Ministerul Culturii a început o analiză extrem de serioasă în întreaga țară cu privire la aceste monumente pe care avem datoria să le protejăm. După această vizită în teren, vom trage concluziile iar la finalul lunii, cu siguranță, se vor aproba finanțările pentru cele două cetăți“, a declarat ministrul Daniel Breaz.

Sursa foto: CJ Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Minele și carierele din Dobrogea anului 1904

27 Jul 2021 1381

Primele două nave de croazieră de Dunăre au sosit în portul Tulcea

28 Jun 2021 643

Fotoreportaj Începe furtuna. Cum arată cerul în Portul Constanța

22 Jun 2021 2918

Dobrogea - raiul tranzitului de droguri! Cele mai impresionante capturi de narcotice din Constanța și Tulcea

24 May 2021 1327

Navă reținută în Portul Midia, la cererea a două firme. Una are sediul în Tulcea și este controlată de Almohamed Jaban Mousa

15 Apr 2021 1168

Cod Galben în județele Constanța și Tulcea. Porturi și căi de navigație închise din cauza condițiilor meteo

25 Jan 2021 916

Epopeea fără de sfârșit Queen Hind. Oile de pe navă, aruncate într-o groapă comună la Tulcea. Ce spunea șeful ANSVSA atunci

23 Jan 2021 1416

Procurorii au verificat Mare parte din oile înecate în Marea Neagră, îngropate pe un teren viran din județul Tulcea (video)

21 Jan 2021 1637

Județul Tulcea Percheziții privind incinerarea ovinelor înecate pe nava eşuată în Portul Midia în 2019

20 Jan 2021 720

Alertă meteo. Cod Galben în județele Constanța și Tulcea. Portul Midia este închis

09 Jan 2021 3224

UPDATE Cod Galben. Este afectată zona litorală a județelor Constanța și Tulcea. Portul Midia și Bara Sulina au fost închise

29 Dec 2020 2133

Dosar penal deschis pentru distrugere. O ambarcațiune plutea în derivă pe brațul Sfântul Gheorghe

24 Dec 2020 836

Ședință extraordinară a acționarilor de la Șantierul Naval Sulina SA. Ce s-a hotărât

07 Nov 2020 1672

O firmă din Constanța va reabilita Portul din Tulcea. Câți bani sunt investiți (document)

23 Sep 2020 2577

O importantă firmă de construcții cu acționariat german își deschide un punct de lucru în Dobrogea. Ce activități se vor desfășura

07 Sep 2020 503