EXCLUSIV. Ce spune subprefectul Levent Accoium Control de la Prefectură la Primăria Mereni. Nereguli privind distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană

Astăzi, în jurul orei prânzului, la Primăria Mereni a sosit o echipă de control de la Prefectura Constanţa. Reprezentanţii Insituţiei Prefectului au verificat modul în care se desfăşoară distribuirea ajutooarelor alimentare de la Uniunea Europeană.

Un telefon la redacţie anunţa însă că primarul comunei Mereni, Florentin Silviu Gârea, nu ar fi respectat toate normele privind distribuirea acestor ajutoare alimentare.

"Întradevăr, a avut loc un control. S-a verificat desfăşurarea acţiunii privind distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Acuzaţiile privind faptul că nu am respectat regulile, că ajutoarele nu ar fi fost distribuite pe liste, că le-am depozitat în magazine, nu sunt adevărate.  Dacă ar fi fost adevărate, ar fi fost aplicate sancţiuni. Singura sancţiune aplicată a fost un avertisment din partea DSP-ului pentru că la Căminul Cultural, locul unde au fost depozitate ajutoarele alimentare,  nu există echipamente de protecţie pentru manipularea pachetelor şi pentru că nu există grafice de temperaturi. Ne-au pus să ne cumpărăm echipamente de protecţie.", a declarat, în exclusivitate, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa,  primarul comunei Mereni, Silviu Gârea.


UPDATE, ora 16:25
"Astăzi, s-au deplasat în localitatea Mereni un grup de lucru format din reprezentanţii Prefecturii, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Direcţiei Finan
ţelor Publice. Obiectul controlului a fost verificarea derularii Programului Operational de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD). La faţa locului s-a constatat că pachetele din acest program nu erau distribuite din locul special amenajat, adică din Căminul Cultural, ci din magazinul pe care primarul îl deţine în comună. DSV-ul spune că  în Căminul Cultural condiţiile de depozitare sunt optime ", a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, subprefectul Levent Accoium.

Subprefectul susţine că deoarece nu au fost constatate prejudicii de ordin financiar, s-a dispus ca pachetele să fie relocate in sediul Căminului Cultural şi Distrbuţia să continue către beneficiari.

Pachetele din program conţin: orez, făină, mălai, zahăr, ulei, paste făinoase, conserve carne de  vită şi de porc, fasole şi paste de tomate. 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Primăria Mereni organizează licitație pentru consolidarea și reabilitarea termică a „Casei Agronomului“ (DOCUMENT)

05 Mar 2024 573

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

Angajări Constanța ​Primăria Mereni angajează femeie de serviciu. Condiții

10 Jan 2024 999

Județul Constanța Primăria Mereni organizează o licitație pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitate (DOCUMENT)

20 Dec 2023 1113

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu o firmă din București și cu una din Pantelimon

26 Oct 2023 794

Primăriile Mereni și Ion Corvin, județul Constanța, extind serviciile de proiectare

19 Oct 2023 731

Averea și interesele lui Dumitru Guriță, primarul comunei Mereni, județul Constanța. Acesta deține cinci terenuri și trei autoturisme (DOCUMENTE)

29 Aug 2023 6978

A&C Topo Proiect din Constanța, contract cu Primăria Mereni. Firma va înregistra în sistemul integrat de cadastru imobilele din comună (DOCUMENT)

24 May 2023 1147

Ce spune edilul din Mereni despre reținerea contabilului primăriei?

22 Feb 2023 2636

Primăria Mereni restructurează infrastructura rutieră din localitate

09 Feb 2023 1475

Primăria Mereni aduce o firmă de pază din Galați pentru protejarea obiectivelor (DOCUMENT)

06 Jan 2023 1450

Când are loc dezbaterea publică organizată pentru investiția de la Mereni a firmei Falcon Wind SRL

04 Oct 2022 1678

Fostul primar din Mereni dat în judecată pentru răspundere patrimonială

24 Nov 2021 2360

Informare publică

09 Nov 2021 1176

Informare publică

02 Nov 2021 1185