Stiri calde

Control în Delta Dunării și pe Marea Neagră. Vizați, braconierii. Sute de kg de pește au fost confiscate într-o săptămână

Poliția Română desfășoară permanent activități pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În urma flagrantelor pe apă, din ultima săptămână, polițiștii  Serviciului de Poliție Delta Dunării au constatate 6 infracțiuni, au aplicat 5 amenzi și au confiscat aproape 300 de kilograme de pește.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 14 – 18 mai a.c., a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării al Poliției Române au efectuat controale pe apă (în zona deltaică și în apele maritime teritoriale ale Mării Negre), pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse piscicole și a pescuitului ilegal.
 
În urma acțiunilor organizate, a flagrantelor și a verificărilor la ambarcațiuni, polițiștii au constatat 6 infracțiuni (dintre care 5 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și una de Legea nr. 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval). Pentru comiterea acestora sunt cercetate 6 persoane, toate prinse în flagrant delict.
 
Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru încălcările legale privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 500 de lei. Totodată, au fost confiscate aproape 300 de kg. de pește proaspăt, 3 ambarcațiuni și 3 motoare de ambarcațiuni și zeci de unelte de pescuit.
 
În activități au fost angrenați și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu.
 
Cu titlul exemplificativ:
 
La data de 17 mai a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat, pe lacul Sinoe, o ambarcațiune cu motor, în care se aflau doi bărbați, care scoteau din apă unelte de pescuit tip setci. În momentul somației efectuate de echipajul de poliție, aceștia au fugit către mal, aruncând în apă uneltele de pescuit cu pește prins în ele. Polițiștii au reținut pe unul dintre ei. Au fost recuperate din apă 12 plase de pescuit tip setci monofilament, în care erau capturate 73 kg. de pește din specia caras. Bărbatul nu deținea certificat sau brevet pentru a conduce ambarcațiuni pe căile navigabile.
 
Ambarcațiunea, motorul și ramele folosite la comiterea infracțiunii au fost ridicate, iar peștele a fost predat unei societăți de profil, spre comercializare, în vederea recuperării prejudiciului creat.
 
La data de 18 mai a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat doi bărbați în timp ce pescuiau, pe fluviul Dunărea, cu o lavă din setci din plasă monofilament, folosindu-se de o ambarcațiune cu motor.
 
La momentul flagrantului, aceștia aveau capturate 9 kg. de pește proaspăt din specia rizeafcă, care a fost confiscată și predată la o societate de profil pentru valorificare.
 
Ambarcațiunea, motorul și ramele au fost indisponibilizate, iar celor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru infracțiuni privind pescuitul și acvacultura.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

io dixit

19 Sep, 2018 20:34

Tot citesc ce confiscari, dar de condamnari la inchisoare, nu. Daca..i ascunzi pe braconieri, nu mai are cine bracona. Sau ramin mai putini.

Articole asemanatoare

Acțiune pentru combaterea braconajului piscicol. Peste 200 de societăți, verificate. Tone de pește au fost confiscate

19 Mar 2019 564

Dezbatere privind activitățile anti-braconaj pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

19 Feb 2019 710

Percheziții la persoane bănuite de furt și braconaj piscicol. Mai multe persoane au fost reținute de polițiști (video)

31 Jan 2019 443

Percheziții la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată

13 Dec 2018 409

Percheziţii în Constanţa şi Tulcea. Mai multe persoane bănuite de braconaj arheologic (galerie foto)

11 Dec 2018 1411

Percheziții la suspecți de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj

20 Nov 2018 371

Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol în Delta Dunării. Tone de pește au fost confiscate de la suspecți de braconaj

03 Nov 2018 441

Controale la firme specializate în comerțul cu pește și produse din pește. Ce sancţiuni s-au aplicat

18 Oct 2018 469

Constanţa. Percheziţii la persoane bănuite de furturi și braconaj piscicol. Zece persoane, reţinute (galerie foto)

10 Oct 2018 463

Poliţiştii ialomiţeni au efectuat controale pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol

26 Sep 2018 333

Judeţul Ialomiţa Controale pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol

19 Sep 2018 664

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj

16 Jul 2018 612

Județul Tulcea. Peste 600 kg de pește și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră! (galerie foto)

30 Jun 2018 1940

Braconaj arheologic pe filieră româno-germană Artefacte de tezaur și mii de monede din Tomis, Callatis sau Histria, sustrase! Află care este valoarea prejudiciului

15 Jun 2018 652

Prahova. Percheziţii la persoane bănuite de braconaj cinegetic

18 Apr 2018 735