Stiri calde

Control la sectorul de gastronomie Auchan - Maritimo. Iată ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorilor

Din ordinul directorului general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Paul Anghel, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta s-a deplasat azi la sectorul de gastronomie apartinand hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

 In urma verificarilor s-a gasit la comercializare o cantitate de 15.3kg preparate culinare ( orez sarbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la gratar ) care nu respecta conditiile de depozitare.

De asemenea, in spatiul de depozitare s-a gasit o cantitate de  98.53 kg piftie de curcan, piftie porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta porc, carne la garnita, crema de zahar avand data durabilitatii minimale depasita.

In spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26.54 kg materie prima (merluciu, file somon, medalionsomon, pastrav) cu etichete reprezentand data decongelarii 23.12.2015, la care decongelarea s-a facut in conditiii improprii (imersate in apa) ce a condus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator.

Intreaga cantitate de preparate culinare si materie prima (140 kg)  a fost oprita definitiv de la comercializare si retrasa din circuitul consumuluiu man.

Pentru deficientele constatate SC Auchan Romania SA a fost sanctionata contraventional cu amenda 30.000 lei si s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor. 


UPDATE 27.12.2015

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa spun că, în data de 26 decembrie, „o echipă a DSVSA Constanța a efectuat un control la Auchan. Pentru neconformitățile constatate a fost suspendată activitatea până la remediarea deficiențelor. Unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă de 2000 de lei. A fost confiscată o cantitate de 327,24 de kg de carne și produse alimentare. Întreaga cantitate a fost dirijată. către o unitate de neutralizare prin incinerare a produselor de origine animală“. Unitatea este monitorizată.       

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.