Stiri calde

Controlul în trafic a transporturilor rutiere, preluat de la ARR şi RAR de un Inspectorat special

Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care va activa începând din 4 decembrie, conform OG nr. 26/2011.

ISCTR va prelua, de la această dată, atribuţiile de inspecţie şi control în trafic privind respectarea reglementărilor interne şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere exercitate în prezent de către Autoritatea Rutieră Română – ARR, Regia Autonomă ”Registrul Auto Român” – RAR şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR, cu excepţia controlului desfăşurat de către CNADNR în punctele de trecere a frontierei de stat a României, informează Guvernul.

Organizarea activităţii de inspecţie şi control în cadrul unei singure instituţii ar urma să încurajeze f uncţionarea independentă a activităţii de control faţă de activitatea de autorizare/licenţiere a transporturilor rutiere desfăşurate pe reţeaua de drumuri publice din România.

" Acţiunile de inspecţie şi control vor fi desfăşurate numai de către inspectori cu o pregătire profesională care să corespundă standardelor europene şi care îşi vor însuşi bunele practici în domeniu implementate la nivel comunitar. Î ntărirea capacităţii administrative şi asigurarea unui control eficient în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în domeniul transporturilor rutiere, a activităţilor conexe transportului rutier şi a pregătirii persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere va determina, implicit, creşterea siguranţei rutiere.  Corelarea şi interconectarea bazelor de date ale celor 3 structuri menţionate, care au în prezent atribuţii de control în trafic.  Optimizarea modului de utilizare a resurselor umane şi materiale prin eliminarea posibilităţii suprapunerii necontrolate a controalelor efectuate de mai multe entităţi prin amplasarea punctelor de control ”în cascadă” - care face ca de multe ori acelaşi autovehicul să fie oprit succesiv de personalul de control al acestora - şi prin programarea unitară şi eficientă a controalelor care să acopere întreaga reţea de drumuri publice", enumeră Executivul beneficiile noilor reglementări.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reacția lui Darren Cahill după ce Simona Halep a pierdut locul 1 mondial

22 Jan 2019 458

O sală de sport va fi amenajată în Gara Constanţa. Licitaţia a fost demarată. Ce spune directorul CFR Infrastructură (document)

17 Jan 2019 1226

Victorie în primul amical din Antalya FC Viitorul a învins liderul din Ungaria, Ferencvaros (galerie foto+video)

14 Jan 2019 604

Sportul inventat în Argentina şi practicat zilnic de puştii Academiei Hagi, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului

11 Jan 2019 541

Turneul de la Sydney Cine transmite în direct meciul Simona Halep - Ashleigh Barty, de miercuri dimineaţă

09 Jan 2019 580

Doliu în sportul românesc. Un fost arbitru și team manager al naționalei de futsal s-a stins din viață

08 Jan 2019 550

Sală de sport, două case mortuare, staţie de epurare şi canalizare, garaj Zeci de proiecte realizate de Primăria Grădina anul trecut (galerie foto)

08 Jan 2019 1430

Știați că...? Cântărețul Mihai Constantinescu împlinește astăzi 73 ani

04 Jan 2019 211

Primul turneu al noului sezon, eşec pentru Irina Begu

31 Dec 2018 356

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa!

28 Dec 2018 1693

Presa din România în doliu. Un cunoscut jurnalist s-a stins din viaţă la vârsta de 51 de ani

27 Dec 2018 617

Florin Tiţa şi antrenorul său, Gheorghe Grigore, pe primul loc în topul luptelor constănţene pe 2018 (galerie foto)

25 Dec 2018 815

Cel mai bun sportiv român din Kung-Fu în 2018 este din Constanţa

23 Dec 2018 862

Imagini de la eveniment Constanța. Campionul european Ștefan Paloși, meci demonstrativ de Pickleball, cu ocazia lansării acestui sport în România (galerie foto + video + documente)

22 Dec 2018 1073

Sportul cu un mare avânt în SUA Pickleball va fi prezentat sâmbătă, la Constanţa, în premieră naţională

22 Dec 2018 578