Stiri calde

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie


Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 18 ianuarie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, la solicitarea oficialului britanic.

Ministrul de stat pentru Europa și America al Regatului Unit a reiterat asigurările că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate.

De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa Mayia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluție sustenabilă în relația dintre Marea Britanie și UE.

Oficialul britanic a precizat că, în ciuda dificultăților politice din legislativul de la Londra, există speranța că procesul de consultare internă aflat în desfășurare va permite obținerea unei soluții care să constituie baza reluării dialogului cu Uniunea Europeană.

Sir Alan Duncan i-a transmis ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, că apreciază determinarea autorităților române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului.

La rândul său, ministrul delegat George Ciamba a transmis că România, în calitate de Președinție a ConsiliuluiUniunii Europene, discută cu celelalte state membre și cu instituțiile europene, fiind gata să asigure condițiile pentru dialog imediat ce va exista conturată o poziție a guvernului britanic.

Sursa foto: digi24.ro 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decrete semnate de preşedintele României. Au fost numiţi doi ambasadori

24 Oct 2019 644

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles

19 Mar 2019 415

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 773

Oficial. Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european.

08 Mar 2019 898

George Ciamba, prezent la cea de-a patra ediție a Forumului Economic de la Delphi

01 Mar 2019 1796

A doua zi a participării ministrului George Ciamba, la Conferința de Securitate de la München (galerie foto)

17 Feb 2019 719

George Ciamba, prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen

16 Feb 2019 694

Întrevedere a ministrului George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania

31 Jan 2019 386

Convorbirile ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu viceprim-ministrul macedonean pentru afaceri europene, Bujar Osmani. Ce au vizat (galerie foto)

28 Jan 2019 499

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, întrevedere cu reprezentantul UNICEF în România

21 Jan 2019 373

George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, prezent la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (galerie foto)

16 Jan 2019 466

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 556

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în vizită în Republica Macedonia

18 Dec 2018 411

România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2018 532

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă la Consiliul Afaceri Generale

10 Dec 2018 393