Copiii nascuti prin cezariana sunt supusi unor complicatii

Rezultatele studiului realizat de către cercetătorii americani au demonstarat că oparaţiile de cezariană făcute prea devreme, supun copiii la unele riscuri, cum ar fi problemele respiratorii.

Cercetătorii americani au afirmat că riscul de complicaţii se dublează, dacă operaţia de cezariană se efectuează la cerere, la 37 de săptămâni, când se consideră că fătul este dezvoltat suficient, şi nu la 39, când operaţia e considerată sigură. "Chiar şi naşterile prin cezariană făcute cu trei zile mai devreme de 39 de săptămâni au riscuri de complicaţii", a precizat dr. Alan Tita, de la Universitatea Alabama din Birmingham.

În ciuda sfaturilor cercetătorilor, 36% dintre copii sunt născuţi mai devreme de termenul de 39 de săptămâni. Motivul pentru care se efectuază astfel de naşteri este că medicii consideră că, un termen sigur ar fi 37 de săptămâni şi cedează presiunilor mamelor, nerăbdătoare să-şi vadă bebeluşii. Un alt motiv ar fi că medicii vor să micşoreze şansele ca femeile să intre în travaliu înainte ca operaţia să fie programată, informează Realitatea.net.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se fac percheziţii Mascaţii au descins în Bucureşti şi în 4 judeţe!

28 Dec 2015 1517