Copiii supradotați din județul Tulcea vor beneficia de un program educațional diferențiat


 
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat miercuri, 14 martie, la Casa Avramide, la conferința de lansare  a Asociației Gifted Center, pentru descoperirea copiilor cu abilități înalte și oferirea unui program educațional diferențiat.

„Studiile care s-au făcut în România spun că în momentul de față există cam 150.000 de copii cu IQ superior în țară. Este un potențial de care țara noastră chiar are nevoie, copii care pot fi susținuți să se dezvolte și să constituie un ajutor real pentru societate“, a declarat președintele Asociației Gifted Center, prof. Liliana Coleașă. 

„De obicei, suferința ne face să fim mai sensibili la copiii mai puțin norocoși, cu dizabilități, cu diabet, cu boală celiacă, cu autism, și uităm că avem și copii supradotați, copii cu abilități înalte, care și ei au nevoie de ajutor.
Este un moment astăzi în care alegem să fim alături de acești copii supradotați. Este posibil ca printre ei să fie lideri ai generației viitoare. Au nevoie de instruire, au nevoie de ajutor, au nevoie să fie înțeleși pentru că, de multe ori, comportamentul lor poate părea pentru unii ciudat, pentru alții de neînțeles, fiind un comportament al unui copil mult peste media celorlalți. Un astfel de copil supradotat a fost descoperit după o vizită la un psiholog, pentru că acel copil era neînțeles la școală, era neatent, pentru el totul era foarte simplu, iar pentru ceilalți, de neînțeles. A fost dus la psiholog, care i-a spus părintelui că acel copil nu are nimic, ci este doar supradotat și din această cauză nu se regăsea.
Iată că Asociația Gifted Center, pe care ați înființat-o, și vă felicit pentru acest lucru, vine în întâmpinarea acestor copii, pentru a-i ajuta pe ei și pe părinții lor.
La Consiliul Județean, am fost aproape de toate asociațiile cu astfel de inițiative, eu personal m-am implicat în multe evenimente de acest tip și mă voi implica în continuare, ușa noastră este întotdeauna deschisă. Avem nevoie de acești copii, pentru că mulți dintre ei se pierd: fie nu reușesc să se dezvolte, să-și mențină aceste abilități înalte, fie le ascund pentru că nu vor să fie diferiți de ceilalți. Astfel se pierd valori de care noi, românii, chiar avem nevoie“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.


Relativ recent înființată, în toamna anului trecut, Asociația Gifted Center va proceda, într-o primă fază, la descoperirea acestor copii supradotați din județul nostru, pentru ca din luna octombrie, să înceapă efectiv cursurile. Prin intermediul acestora, copiii cu abilități înalte vor avea posibilitatea de a lucra cu persoane cu abilități intelectuale și psihologice compatibile cu ale lor, cu o pregătire didactică și psihologică specializată.

Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concursul ”Dobrogea, pământ românesc” și-a desemnat câștigătorii

12 Nov 2020 2606

Novitrade SRL a contestat rezultatul unei licitații organizate de Spitalul Județean Tulcea. Cum s-a soluționat

11 Nov 2020 387

Tulcea Concurs cu premii, cu tema „Dobrogea, pământ românesc“ pentru elevi

14 Oct 2020 1206

Firma dobrogeană Coral a câștigat contractul pentru Palatul Administrativ Călărași

12 Oct 2020 2628

Concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, premiat de Consiliul Județean

06 Oct 2020 688

Care este noua componență a Consiliului Județean Tulcea

02 Oct 2020 2445

#alegerilocale2020 Zece nume în lupta pentru conducerea Consiliului Județean Tulcea

20 Aug 2020 994

Premii substanțiale la prima ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea”

05 Aug 2020 2165

Aeroclubul României, proces pentru 17 hectare de teren lângă Aeroportul Tulcea! Ce s-a publicat în Monitorul Oficial

04 Jan 2020 1001

Contract pe şapte loturi, atribuit direct de Consiliul Judeţean Constanţa

28 Dec 2019 1639

10 zile presărate cu momente festive Evenimente în Constanța și Tulcea, cu ocazia Zilei Dobrogei

14 Nov 2019 1319

Evenimente în Constanța și Tulcea, cu ocazia Zilei Dobrogei (galerie foto)

12 Nov 2019 4218

Autoritățile din Tulcea, prezente la lansarea proiectului Clean River, la Izmail

28 Sep 2019 984

Campania Descoperă Rowmania Competiția de vâslit în canotci de 10+1, pe lacul Tăbăcărie din Constanța

18 Sep 2019 958

CJC plătește 10.000 de euro pentru echipamente IT unui SRL din Tulcea

10 Sep 2019 1355