Copiii supradotați din județul Tulcea vor beneficia de un program educațional diferențiat


 
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat miercuri, 14 martie, la Casa Avramide, la conferința de lansare  a Asociației Gifted Center, pentru descoperirea copiilor cu abilități înalte și oferirea unui program educațional diferențiat.

„Studiile care s-au făcut în România spun că în momentul de față există cam 150.000 de copii cu IQ superior în țară. Este un potențial de care țara noastră chiar are nevoie, copii care pot fi susținuți să se dezvolte și să constituie un ajutor real pentru societate“, a declarat președintele Asociației Gifted Center, prof. Liliana Coleașă. 

„De obicei, suferința ne face să fim mai sensibili la copiii mai puțin norocoși, cu dizabilități, cu diabet, cu boală celiacă, cu autism, și uităm că avem și copii supradotați, copii cu abilități înalte, care și ei au nevoie de ajutor.
Este un moment astăzi în care alegem să fim alături de acești copii supradotați. Este posibil ca printre ei să fie lideri ai generației viitoare. Au nevoie de instruire, au nevoie de ajutor, au nevoie să fie înțeleși pentru că, de multe ori, comportamentul lor poate părea pentru unii ciudat, pentru alții de neînțeles, fiind un comportament al unui copil mult peste media celorlalți. Un astfel de copil supradotat a fost descoperit după o vizită la un psiholog, pentru că acel copil era neînțeles la școală, era neatent, pentru el totul era foarte simplu, iar pentru ceilalți, de neînțeles. A fost dus la psiholog, care i-a spus părintelui că acel copil nu are nimic, ci este doar supradotat și din această cauză nu se regăsea.
Iată că Asociația Gifted Center, pe care ați înființat-o, și vă felicit pentru acest lucru, vine în întâmpinarea acestor copii, pentru a-i ajuta pe ei și pe părinții lor.
La Consiliul Județean, am fost aproape de toate asociațiile cu astfel de inițiative, eu personal m-am implicat în multe evenimente de acest tip și mă voi implica în continuare, ușa noastră este întotdeauna deschisă. Avem nevoie de acești copii, pentru că mulți dintre ei se pierd: fie nu reușesc să se dezvolte, să-și mențină aceste abilități înalte, fie le ascund pentru că nu vor să fie diferiți de ceilalți. Astfel se pierd valori de care noi, românii, chiar avem nevoie“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.


Relativ recent înființată, în toamna anului trecut, Asociația Gifted Center va proceda, într-o primă fază, la descoperirea acestor copii supradotați din județul nostru, pentru ca din luna octombrie, să înceapă efectiv cursurile. Prin intermediul acestora, copiii cu abilități înalte vor avea posibilitatea de a lucra cu persoane cu abilități intelectuale și psihologice compatibile cu ale lor, cu o pregătire didactică și psihologică specializată.

Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 696

Doliu în lumea artistică din Tulcea. Un important coregraf a decedat

11 Apr 2024 496

Ziua Internațională a Rromilor, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea

08 Apr 2024 374

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 413

Participare activă în Tulcea. Cetățenii sunt invitați să-și propună și să voteze proiectele de interes județean

25 Mar 2024 448

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, candidează pentru un nou mandat

23 Mar 2024 581

Licitații Tulcea Mega Edil SRL, peste 16,07 milioane de euro de la Consiliul Județean Tulcea, prin licitație deschisă! Va întreține drumurile din Est și Vest (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 583

A XIII-a ediție a concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol“, organizat de Colegiul Național „Spiru Haret“ Tulcea

16 Mar 2024 500

„Alături de tine pentru alegerea meseriei“, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

08 Mar 2024 552

Bugetarea participativă, demarată la Consiliul Județean Tulcea

19 Feb 2024 461

Prețul a crescut cu 10% Modificări în cadrul contractului ce prevede lucrări de eficientizare energetică a Spitalului Județean Tulcea (DOCUMENT)

15 Feb 2024 743

Județul Tulcea, prezent cu un stand dedicat la Târgul Național de Turism al României, ediția de primăvară

15 Feb 2024 574

Valoarea contractului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, majorată cu 10% (DOCUMENT)

07 Feb 2024 891

Licitații Tulcea S-a constituit o asociere bursieră pentru achiziţionarea de gaze naturale și energie electrică (DOCUMENT)

03 Feb 2024 720

Licitații Tulcea Consiliul Județean, achiziție de echipamente de uz medical, în proiectul „Infrastructură de sănătate transfrontalieră“ (DOCUMENT)

19 Nov 2023 726