Corpul de Control al primului-ministru a verificat dosarele de despăgubiri ale ANRP (document)

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a soluţionat dosarele de despăgubiri preferenţial, în perioada în care la şefia instituţiei era Crinuţa Dumitrean. 
 
În sinteza raportului Corpului de Control al primului-ministru privind verificările efectuate la Autoritatea Naţionala pentru Restituirea Proprietăţilor, se arată că au avut prioritate persoane care au invocat boli precum lombosciatică, hemoroizi, atacuri de panică, depresie sau colică renală. 
 
Toate acestea sunt boli care în mod normal nu pun în pericol viaţa oamenilor. 
 
În spatele aşa-ziselor cazuri excepţionale nu existau documente care să ateste boala şi nici explicaţii pentru nevoia de a urgenta cazul în faţa Comisiei care stabilea despăgubirile, se arată în documentul remis redacţiei.

Pe de altă parte, s-a verificat și modalitatea în care s-au implicat evaluatorii în efectuarea unor rapoarte de specialitate. S-a stabilit că la încheierea contractelor dintre ANRP și firmele specializate în servicii de evaluare nu s-au respectat unele proceduri competitive, iar rezultatul a fost acela că evaluatorii nu și-au făcut datoria, aplicând legea în mod aleatoriu.

Guvernul va sesiza Direcția Națională Anticorupție în urma neregulilor descoperite la ANRP.

Sinteza completă poate fi consultată în secţiunea "documente" a acestui articol

Sursa foto: cursdeguvernare.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazurile de hemoroizi au avut prioritate la despăgubirile ANRP!

06 Feb 2016 2162