Crăciunul, sărbătorit de Asociaţia Studenţilor Şagunişti şi militarii americani de la US Marine Corps

Ca în fiecare an, Universitatea constănțeană Şaguna întâmpină Crăciunul, cea mai îndrăgită sărbătoare prin care creştinii celebrează Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, cu emoţie, bucurie și suflet luminos.
Asociația Studenților Șaguniști a făcut pregătiri intense pentru Sfânta Sărbătoare: a strâns fonduri şi îmbrăcăminte pentru persoane defavorizate, a realizat şi împărțit felicitări partenerilor de activități şi a organizat un frumos spectacol de Crăciun, la care participă și corul format din cei mai talentați studenți, care în zilele următoare va începe a-i colinda pe partenerii în proiecte și prietenii universității.
În săptămânile care au premers evenimentului, în holul Universității a fost deschisă o expoziție de obiecte ornamentale specifice Crăciunului, felicitări şi jucării pentru pom,  realizate cu artă de studenții șaguniști, care au întregit cadourile oferite micuților invitați la Sărbătoare. Pe lângă darurile oferite oaspeților, studenții și-au făcut lor înșiși cadou o masă de ping-pong, achiziționată din suma strânsă prin vânzarea obiectelor realizate, manual, de ei. Aflat în vizită la Universitatea „Andrei  Șaguna”, Yusuf Murat, Muftiul Cultului Musulman a contribuit la acest dar prin achiziționarea unor ornamente de brad, confecționate de studenți.
Dintotdeauna un prilej de bucurie, la sărbătoarea din acest an, care s-a desfășurat ieri după-amiază, a fost prezentă întreaga comunitate academică şagunistă. Spre satisfacția tuturor, mult îndrăgitul Moş Crăciun și-a făcut apariția în acordul colindelor, reîmprospătând sufletul celor mari cu amintirile copilăriei și stârnind nerăbdarea celor mici care așteptau cadourile, împărţite cu drag în cadrul unei miniscenete însufleţite de umorul Moşului.
Corul studenților șaguniști, dirijat de prof.dr. Adrian Doxan, a încântat publicul alcătuit din invitați, profesori, studenţi și copii, cu un emoționant spectacol de colinde.
Printre invitații Asociației Studenților Șaguniști s-au aflat și Locotenentul Grant PEEHLER, ofițer american CIMIC, reprezentant al Black Sea Rotational Force – Mihail Kogălniceanu, prof.univ.dr. Octavian Tărăbuță, prorectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, reprezentanți ai asociațiilor studenților de la Universitatea „Ovidius” și Academia de Marină. Cu acest prilej, au fost puse bazele unui parteneriat în vederea desfășurării acțiunilor de voluntariat la care să participe studenții celor trei universități și militari americani de la U.S. Marine Corps.
Sfânta Sărbătoare a Crăciunului la Universitatea „Andrei Șaguna", a fost un moment fericit, provocând o adevărată renaștere sufletească și lăsând amintiri deosebite, o sărbătoare a tuturor șaguniștilor, de la mic la mare, într-o atmosferă de basm și iubire, în jurul bradului împodobit.   
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.