Creşte numărul elevilor din Piteşti ajunşi la spital, după ce au servit masa „altfel” la şcoală

Treizeci de copii de la Şcoala numărul 16 din Piteşti au ajuns, în total, ieri şi astăzi, la UPU a Spitalului de Pediatrie din oraş, 15 dintre ei rămânând internaţi în această unitate, şase fiind transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase a SJU şi unul la un spital din Bucureşti, la cererea părinţilor.

Şase dintre copii au fost internaţi în Spitalul de Pediatrie, alţi patru au fost transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar unul a fost transferat la un spital din Bucureşti, în urma solicitării părinţilor, ceilalţi copii neavând nevoie de internare.

Cei 16 elevi ai şcolii din Piteşti care au ajuns, duminică, la spital, se adaugă altor 14, veniţi, în cursul zilei de sâmbătă, la acelaşi spital, cu aceleaşi simptome.

Dintre elevii aduşi de către părinţi sâmbătă la spital, nouă sunt internaţi la Pediatrie, doi au fost transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Piteşti, iar in cazul a trei copii părinţii au refuzat internarea.

Coform Prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, elevii de la Şcoala numărul 16 din Piteşti, elevii care au ajuns la spital în ultima perioadă şi au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie laimentară, au mâncat la şcoală, în cadrul programului after-school, preparate asigurate de o firmă de catering.

Vă reamtinim că joi după-amiază, elevii din clasele I şi a II-a au mâncat la şcoală brânză cu mămăligă şi smântână, pulpe de pui şi desert, iar sâmbătă seară au apărut primele simptome.

Ministerul Sănătăţii a informat,astăzi,  printr-un comunicat de presă, că elevii au afirmat că pulpele pe care le-au mâncat la şcoală aveau semne de alterare.
 
 
Sursă foto:  realitatea.net

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.