Crima din Palazu Mic, explicată de procurori

Trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit, ieri, în zona localităţii Palazu Mic, într-un pârâu. Procurorii şi poliţiştii îl căutau în urma unei sesizări făcute duminică noaptea, în care se anunţa că paznicul unei ferme din acea zonă a dispărut. Oamenii legii, ajunşi la faţa locului, au descoperit primele ipoteze ale unei crime.
 
Probatoriul administrat până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în noaptea de 6-7 decembrie, în jurul orelor 24.00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi inculpaţi, Stenică Iulian, de 30 de ani, din satul Palazu Mic, şi Ion Apostol, de 35 de ani, din oraşul Ovidiu, s-au deplasat la o fermă agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic, judeţul Constanţa, de unde au reuşit să sustragă mai multe obiecte, printre acestea numărându-se un acumulator auto, o rolă de cablu, un lanţ.
 
Au fost surprinşi de paznicul fermei, pe care l-au atacat prin acţiuni conjugate, lovindu-l cu o bâtă şi muchia netăioasă a unei toporişti, apoi în mod repetat cu pumnii şi picioarele preponderent în zona capului, iar la final au târât victima inconştientă câţiva metri şi au aruncat-o în apa unei ape curgătoare din apropierea fermei, după ce au şi deposedat-o de telefonul mobil, un cuţit şi o lanternă.
 
Cadavrul victimei a fost descoperit în apă pe 9 decembrie, ieri, cu sprijinul echipei de scafandri de la ISU Constanţa, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea a avut loc din cauza asfixiei mecanice prin înec, pe fondul stării de inconştienţă indusă de leziunile traumatice produse.
 
Pe 7 decembrie, a fost depistat Iulian Stenică, care, înainte de a fi reţinut de procuror, a declarat că ar fi asistat ca simplu spectator la jefuirea şi uciderea victimei de către celălalt inculpat. Cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, lucrătorii de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa au reuşit, în cursul zilei de 9 decembrie, depistarea şi a celui de-al doilea inculpat, care, timp de două zile, s-a ascuns în zona carierei de piatră dezafectată dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.
 
Cel de-al doilea inculpat a recunoscut comiterea faptelor şi a explicat că împreună cu primul inculpat au săvârşit faptele împotriva paznicului fermei.
 
Procurorul de caz a formulat propuneri de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi, pentru câte 30 de zile, care au fost admise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, aşa încât ambii inculpaţi au fost încarceraţi preventiv.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Faptă abominabilă comisă de doi constănțeni pedepsită cu aproape 50 de ani de închisoare! Se cere rejudecarea cauzei

23 Nov 2022 2512

Aproape 50 de ani de închisoare pentru o crimă în județul Constanța! Dosarul nu se va rejudeca

19 Oct 2022 10632

Crimă la Palazu Mic pedepsită cu aproape 45 de ani de închisoare! Dosarul s-ar putea rejudeca

30 Sep 2022 2060

Crima de la Palazu Mic va fi rejudecată! Presupusul ucigaş s-a ascuns într-o carieră de piatră

15 Nov 2016 3231

Cadavru scos din apă de scafandri! Crimă la Palazu Mic! Judecătorii au dictat aproape 45 de ani de închisoare

30 May 2016 4144

Paznicul unei ferme din Palazu Mic, ucis. Doi bărbaţi, arestaţi

11 Dec 2015 2441

Doi bărbaţi ar fi recunoscut fapta Cadavrul unui bărbat, găsit într-un pârâu în zona localităţii Palazu Mic

10 Dec 2015 1749

UPDATE. Trupul bărbatului a fost găsit! De trei zile polițiștii caută cadavrul unui bărbat. Se pare că două persoane și-au recunoscut fapta

09 Dec 2015 1987