CRJ cere autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor din cazul de sclavie din Argeș

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) solicită autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor grupării infracționale din Argeș, victime aflate într-o poziție de vulnerabilitate "extremă".
 

"În urma acțiunii DIICOT din data de 13 iulie ce viza destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în trafic de persoane și trafic de minori, CRJ solicită autorităților implicate - Poliția Română, DIICOT, DGASPC, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - luarea măsurilor de protecție a victimelor, minori și adulți, aflați într-o poziție de vulnerabilitate extremă", se arată într-un comunicat remis astăzi de CRJ.

 
Centrul de Resurse Juridice susține că statul român nu a construit pârghiile necesare pentru protejarea victimelor traficului de persoane și traficului de minori, ceea ce ridică mai multe întrebări privind existența serviciilor și adăposturilor specializate, a psihologilor specializați în consilierea acestora, privind pregătirea victimelor în vederea audierii, protejarea identității lor.
 

"Este reală știrea cum că DIICOT cercetează acest caz de patru ani, timp în care știa de răpirea, sechestrarea și abuzarea mai multor persoane vulnerabile? Și dacă este așa de ce nu a intervenit mai devreme pentru eliberarea victimelor?", se întreabă CRJ.

 
Potrivit centrului, instituțiile statului român pierd din vedere protejarea reală a victimelor traficului de persoane.
 

"De altfel, CRJ a solicitat DIICOT Argeș, DGASPC Argeș și ANITP furnizarea de informații cu privire la măsurile de protecție a victimelor traficului de persoane și traficului de minori", informează comunicatul respectiv.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După ce polițiștii au găsit trei adulți și doi minori în lanțuri, zeci de persoane au fost reținute în cazul sclaviei din Argeș

14 Jul 2016 2433