Cronologia neagră a naufragiilor în care mii de migranți au pierit în Mediterană

Mediterana este descrisă ca cel mai periculos traseu din lume pentru migranți. Corespondentul agenției DPA la Roma a realizat o listă cu cele mai grave accidente maritime petrecute în Marea Mediterană, dar nu numai, în ultimii doi ani.
 
2013
 
3 octombrie - O navă se scufundă aproape de insula Lampedusa, în sudul Italiei. 366 de cadavre au fost recuperate din apele mării, însă numărul celor aflați la bord, care nu a putut fi stabilit cdu exactitate niciodată, a fost mult mai mare.
 
11 octombrie – 186 de naufragiați au fost salvați de echipele de căutare malteze și italiene, însă peste 200 de oameni au murit înecați.
 
2014
 
20 ianuarie - 9 copii și 3 femei mor în timp ce o navă a Pazei de Coastă grecești încerca să tracteze la mal o barcă în derivă, plină cu migranți, în apropiere de insula Farmakonisi.
 
6 februarie - 15 migranți din nordul Africii mor în încercarea de a înota către enclava spaniolă Ceuta de pe coasta nord-africană a Mediteranei.
 
5 mai - Cel puțin 22 de persoane, printre care patru copii, s-au înecat și șapte au fost date dispărute în Marea Egee, în largul inulei Samos, după ce două nave de migranți au naufragiat în timp ce încercau să ajungă în Grecia.
 
12 mai - Cel puțin 40 de migranți au murit după ce o navă a eșuat pe traseul Libia-Italia.

 
14 iunie - Autoritățile italiene recuperează trupurile a 10 migranți naufragiați în apele libiene.
 

20 iulie - 29 de migranți mor asfixiați în cala unui pescador, în încercarea de a ajunge în Malta. Alți doi mor în timpul operațiunilor de salvare.
 
21 iulie - Marina italiană salvează 61 de migranți de pe un vas pe jumătate scufundat. Cinci persoane sunt găsite înecate, iar peste 20 au fost date dispărute.
 
30 iulie - Garda de Coasta libiană recuperează din mare 20 de morți și salvează 22 de migranți de pe un pescador, însă, oficial, s-a spus că numărul celor îmbarcați era de peste 150. Restul nu au fost găsiți niciodată.
 
25 august - Peste 220 de migranți sunt declarați decedați după ce epavele a trei vase sunt găsite, în decurs de trei zile, pe coastele Libiei și Italiei.
 
15 septembrie - Organizația Internațională pentru Migrație declară 700 de morți după două incidente majore, printre care scufundarea aparent deliberată de către traficanții de persoane a unui vas cu aproximativ 500 de migranți egipteni la bord.
 
3 octombrie – Pe fondul comemorării unui an de la tragedia de la Lampedusa, 130 de migranți mor după ce două vase se scufundă în apropierea coastei libiene.
 
3 noiembrie - Cel puțin 21 de persoane au murit după ce un pescador care transporta imigranți se scufundă în Marea Neagră, în largul coastei de nord a orașului Istanbul.
 
4 decembrie - Garda de Coasta italiană găsește 16 morți pe un vas la 75 de kilometri de coastele libiene.
 
 2015
 
11 februarie - Agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite declară peste 330 de migranți morți în urma a patru incidente maritime separate produse în largul insulei Lampedusa.
 
4 martie - Garda de Coastă italiană recuperează 10 cadavre și salvează 121 de persoane, după ce o navă cu migranți s-a răsturnat în largul Libiei.
 
15 aprilie – Organizația Salvați Copiii declară aproape 400 de persoane dispărute după un naufragiu în largul coastei Libiei. Vasul transporta 550 de migranți atunci când a naufragiat, pe 12 aprilie. Nouă cadavre au fost recuperate și 144 de persoane au fost salvate.

Citește și O AMBARCAŢIUNE CU PESTE 500 DE IMIGRANŢI LA BORD S-A RĂSTURNAT. SE CAUTĂ SUPRAVIEŢUITORI
 
Sursa: en.europeonline-magazine.eu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.