Stiri calde

Crucea Roșie Tulcea, ședință de bilanț al activității din anul 2017


 
Marți, 27 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la Reuniunea anuală a Comitetului Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate al filialei pentru anul 2017.

Cu acest prilej, președintele Filialei Tulcea a Crucii Roșii, dr. Dumitru Vâlcu și directorul filialei, Simona Covaliov au trecut în revistă activitățile desfășurate anul trecut de această instituție, proiectele sociale dar și cele privind educația pentru sănătate.
 

„Consiliul Județean este un partener deosebit de important pentru noi, în raportul de activitate remarcându-se o implicare deosebită a acestei instituții în proiectele desfășurate de Crucea Roșie, în special din punct de vedere financiar. Încă se derulează al doilea proiect privind punctele de prim ajutor în școlile din mediul rural, cu sprijinul Consiliului Județean și într-o foarte bună colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean. Acest proiect se află aproape de final și a făcut posibil ca aproape toate populația din învățământ din județ să fie instruită în probleme de prim ajutor“, a declarat președintele Dumitru Vâlcu.


Vicepreședintele Dumitru Mergeani a transmis, cu acest prilej, salutări de bine din partea  președintelui Consiliul Județean, Horia Teodorescu.

„Am văzut un raport destul de consistent al Crucii Roșii Filiala Tulcea, au fost foarte multe activități prin care reușiți să alinați suferința, să protejați sănătatea, chiar să preveniți anumite boli, lucru care nu este tocmai ușor de făcut. Vin din zona de voluntariat, am activat ani la rând într-un ONG și știu de ce probleme vă loviți, bateți din ușă în ușă pentru a obține finanțări pentru toate aceste proiecte.

Noi, Consiliul Județean, am încercat să fim și cred că reușim să fim un colaborator al Crucii Roșii, prin implementarea acestui proiect „Puncte de prim ajutor în școlile din mediul rural“. S-a început un program de zece puncte, care s-a dovedit un real succes, continuăm cu încă 15 puncte, sperăm să veniți, din nou, cu altă solicitare, după ce se va implementa și a doua fază.

Ieri am participat la o ședință a Jandarmeriei Române și observam că ei vor împlini, pe data de 3 aprilie, 168 de ani. Astăzi, văd că o altă instituție, de această dată a societății civile, Societatea Națională de Crucea Roșie, împlinește 142 de ani. Iată că lucrurile bune dăinuie. Vă felicit pentru întreaga muncă depusă în anul 2017“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.


Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seminarul „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“ s-a desfășurat la Tulcea

16 Mar 2019 816

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 717

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 863

Volume dedicate celebrării Dobrogei care vor face istorie „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România” şi „Localităţi ale judeţului Constanţa la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”

12 Dec 2018 1194

Centenarul la Tulcea. Depuneri de coroane și inaugurarea unui nou dispensar medical comunal în Valea Nucarilor (galerie foto)

02 Dec 2018 443

Consiliul Judeţean Tulcea, întâlnire de lucru privind calendarul evenimentelor din 2019

19 Nov 2018 629

Seară folclorică de Ziua Dobrogei, la Sala Sporturilor din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 517

„Carol I și Ferdinand I, Regii care au creat Românie Mare“, expoziție eveniment la Muzeul de Istorie din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 312

Ce manifestări vor fi organizate la Tulcea cu ocazia Centenarului şi Zilei Dobrogei

12 Nov 2018 742

Şedinţă solemnă comună între consiliile judeţene Constanţa şi Tulcea. Mai multe evenimente planificate

08 Nov 2018 801

Delegație a orașului Suzhou, China, în vizită la Tulcea.Ce subiecte au fost analizate (galerie foto)

01 Nov 2018 598

Tulcea. Ceremonial militar, la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“. 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea (galerie foto)

27 Oct 2018 967

Sărbătoare mare pentru militari 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea, celebrată la Babadag (video)

27 Oct 2018 1049

Caravana Filmului Românesc, proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, în Anul Centenarului

25 Oct 2018 677

LIVE TEXT Şedinţă solemnă comună între Consiliul Judeţean Constanţa şi Tulcea. Parlamentari, primari şi invitaţi speciali, prezenţi (galerie foto)

24 Oct 2018 2079