Crucea Roșie Tulcea, ședință de bilanț al activității din anul 2017


 
Marți, 27 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la Reuniunea anuală a Comitetului Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate al filialei pentru anul 2017.

Cu acest prilej, președintele Filialei Tulcea a Crucii Roșii, dr. Dumitru Vâlcu și directorul filialei, Simona Covaliov au trecut în revistă activitățile desfășurate anul trecut de această instituție, proiectele sociale dar și cele privind educația pentru sănătate.
 

„Consiliul Județean este un partener deosebit de important pentru noi, în raportul de activitate remarcându-se o implicare deosebită a acestei instituții în proiectele desfășurate de Crucea Roșie, în special din punct de vedere financiar. Încă se derulează al doilea proiect privind punctele de prim ajutor în școlile din mediul rural, cu sprijinul Consiliului Județean și într-o foarte bună colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean. Acest proiect se află aproape de final și a făcut posibil ca aproape toate populația din învățământ din județ să fie instruită în probleme de prim ajutor“, a declarat președintele Dumitru Vâlcu.


Vicepreședintele Dumitru Mergeani a transmis, cu acest prilej, salutări de bine din partea  președintelui Consiliul Județean, Horia Teodorescu.

„Am văzut un raport destul de consistent al Crucii Roșii Filiala Tulcea, au fost foarte multe activități prin care reușiți să alinați suferința, să protejați sănătatea, chiar să preveniți anumite boli, lucru care nu este tocmai ușor de făcut. Vin din zona de voluntariat, am activat ani la rând într-un ONG și știu de ce probleme vă loviți, bateți din ușă în ușă pentru a obține finanțări pentru toate aceste proiecte.

Noi, Consiliul Județean, am încercat să fim și cred că reușim să fim un colaborator al Crucii Roșii, prin implementarea acestui proiect „Puncte de prim ajutor în școlile din mediul rural“. S-a început un program de zece puncte, care s-a dovedit un real succes, continuăm cu încă 15 puncte, sperăm să veniți, din nou, cu altă solicitare, după ce se va implementa și a doua fază.

Ieri am participat la o ședință a Jandarmeriei Române și observam că ei vor împlini, pe data de 3 aprilie, 168 de ani. Astăzi, văd că o altă instituție, de această dată a societății civile, Societatea Națională de Crucea Roșie, împlinește 142 de ani. Iată că lucrurile bune dăinuie. Vă felicit pentru întreaga muncă depusă în anul 2017“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.


Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 589

Doliu în lumea artistică din Tulcea. Un important coregraf a decedat

11 Apr 2024 490

Ziua Internațională a Rromilor, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea

08 Apr 2024 370

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 410

Participare activă în Tulcea. Cetățenii sunt invitați să-și propună și să voteze proiectele de interes județean

25 Mar 2024 444

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, candidează pentru un nou mandat

23 Mar 2024 580

Licitații Tulcea Mega Edil SRL, peste 16,07 milioane de euro de la Consiliul Județean Tulcea, prin licitație deschisă! Va întreține drumurile din Est și Vest (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 577

A XIII-a ediție a concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol“, organizat de Colegiul Național „Spiru Haret“ Tulcea

16 Mar 2024 497

„Alături de tine pentru alegerea meseriei“, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

08 Mar 2024 548

Bugetarea participativă, demarată la Consiliul Județean Tulcea

19 Feb 2024 456

Prețul a crescut cu 10% Modificări în cadrul contractului ce prevede lucrări de eficientizare energetică a Spitalului Județean Tulcea (DOCUMENT)

15 Feb 2024 742

Județul Tulcea, prezent cu un stand dedicat la Târgul Național de Turism al României, ediția de primăvară

15 Feb 2024 568

Valoarea contractului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, majorată cu 10% (DOCUMENT)

07 Feb 2024 890

Licitații Tulcea S-a constituit o asociere bursieră pentru achiziţionarea de gaze naturale și energie electrică (DOCUMENT)

03 Feb 2024 718

Licitații Tulcea Consiliul Județean, achiziție de echipamente de uz medical, în proiectul „Infrastructură de sănătate transfrontalieră“ (DOCUMENT)

19 Nov 2023 724