Cu ocazia Zilei Naționale a României Simpozion la Mangalia

Asociația de Balcanistică și Slavistică din România, Colegiul Economic Mangalia, Complexul Cultural „Callatis” Mangalia și Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia, organizează joi, începând cu ora 16.00, la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic, simpozionul „1 Decembrie – Marea Unire a Românilor”.
 
Simpozionul a fost pregătit de cercetător știinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful Muzeului „Callatis” din cadrul Complexului Cultural din Mangalia și vicepreședinte al Asociației de Balcanistică și Slavistică din România, în colaborare cu profesor documentarist Ibolya Negoiță de la Colegiul Economic Mangalia și echipa pedagogică a Centrului de Documentare și Informare al Colegiului Economic, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

La activitate vor mai fi prezenți: directorul instituției - prof. Simona Ciobănel, prof. Anișoara Teodorescu și prof. Nelida Ismail, precum și ceilalți profesori din echipa pedagogică a Centrului de Documentare și Informare al Colegiului Economic, care s-au implicat în buna desfășurare a manifestării cultural-științifice.
 
1 Decembrie, Ziua Națională a României, reprezintă data la care, în anul 1918, a avut loc, la Alba Iulia, Marea Unire a românilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marea Unire, sărbătorită în avans la Muzeul de Istorie Constanța (document)

28 Nov 2017 2844

Simpozion la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa 9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român (galerie foto)

10 May 2017 3029

Ziua Naţională a României sărbătorită de marinarii militari

26 Nov 2015 2819

Ziua Naţională a României la Constanţa Activităţi ale militarilor din cadrul Forţelor Navale Române

28 Nov 2014 2272