Cum au acționat suspecţii în cazul tâlhăriei de la Năvodari

 
La data de 19 aprilie, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Arvatu Remus-Vasile, Rivas Joseff, Amet Şenol şi Costache Claudiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi violare de domiciliu şi faţă de inculpatul Stoica Marius sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în data de 14.09.2015, în jurul orelor 21.00, inculpaţii Arvatu Remus-Vasile zis „Chinezu”, Rivas Joseff, Amet Şenol şi Costache Claudiu zis „Morena”, purtând mănuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin şi ulterior prin tăierea gardului în reşedinţa situată în oraş Năvodari, str. D15, jud. Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţare cu obiecte ce păreau a fi arme de foc, le-au forţat pe persoanele vătămate să le remită suma de aproximativ 286.000 lei, depozitată în locuinţă, iar pentru a nu alerta organele de poliţie, autorii au distrus 2 telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate.
 
În momentul pătrunderii pe proprietate, cei 4 autori au tăiat o porţiune a gardului de separare de curtea imobilului vecin, trântindu-l la sol şi deteriorându-l faţă de starea iniţială.
 
În timpul desfăşurării activităţii infracţionale, Rivas Joseff şi ceilalţi 3 autori au pătruns fără permisiunea vreunui locatar în toate încăperile imobilului şi nu doar în cele în care de aflau persoanele vătămate, aspecte sesizate de proprietarul imobilului, iar la plecare, le-au închis pe persoanele vătămate în camera din care a fost luată suma de bani.
 
Pe timpul comiterii infracţiunilor, paza locului faptei a fost asigurată de Stoica Marius zis „Paris” care a rămas în autoturismul marca Volvo cu nr. de înmatriculare TX-6184-XA, pe care l-au folosit pentru deplasarea către şi de la locul faptei.
 
Situaţia de fapt, astfel cum a fost expusă, a fost stabilită în urma cercetărilor efectuate în perioada de timp cuprinsă între data comiterii faptei şi data reţinerii inculpaţilor şi formulării propunerii de arestare preventivă, în cauză fiind administrate un număr mare de acte pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a participanţilor la infracţiuni, urmărirea penală fiind efectuată de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea nemijlocită a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Citeşte şi: Cei cinci, arestaţi preventiv - Suspecţii în cazul tâlhăriei de la Năvodari au devenit violenţi în faţa instanţei

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Percheziții într-un dosar penal de tâlhărie, la Năvodari. Minori, între 10 și 13 ani, implicați

25 Nov 2023 800

Năvodari A ajuns în spatele gratiilor după ce a încercat să fure două sticle cu băuturi alcoolice dintr-un magazin

21 Feb 2023 1286

Bărbat tâlhărit pe o stradă din Năvodari. Suspecții, arestați și trimiși în judecată

12 Nov 2021 2778

Jaf la o sală de jocuri de noroc din Năvodari. Cum a acționat suspectul și ce sumă ar fi sustras (galerie foto+video)

15 Oct 2021 2058

Bărbat tâlhărit pe o stradă din Năvodari. Făptașii, reținuți

07 Sep 2021 1774

Acțiuni ale polițiștilor din Năvodari pentru prevenirea tâlhăriilor. Recomandări

02 Oct 2020 1506

Un bărbat a fost reținut după ce a încercat să smulgă lanțișorul unei femei, în Năvodari

21 Jun 2020 3982

Reţinut după ce ar fi deposedat un bărbat de telefonul mobil, pe o stradă din Năvodari

06 Nov 2016 2525

UPDATE 1. Cei cinci, arestaţi preventiv Suspecţii în cazul tâlhăriei de la Năvodari au devenit violenţi în faţa instanţei (galerie foto + video)

19 Apr 2016 4545

Minor arestat preventiv pentru tâlhărie

04 Nov 2015 1937

Doi tineri reținuți pentru tâlhărie

02 Nov 2015 1740

Doi minori sunt cercetaţi penal pentru tâlhărie

30 Oct 2015 1834

Minori cercetaţi pentru tâlhărie de către poliţiştii din Năvodari

24 Jun 2015 1486

Doi minori au tâlhărit o adolescentă, la Năvodari

24 Jun 2015 1473

A ajuns în detenţie, minor fiind Arestat preventiv după ce ar fi tâlhărit un copil, în Năvodari

03 Jun 2015 1633