Cum trebuie șoferii să își protejeze mașinile de praful saharian

 
În ultimele zile oamenii au tot fost avertizați cu privire la fenomenul care s-a abătut și asupra României prin care ploia aduce la sol un nor de nisip saharian.
 
Acest fenomen poate afecta autoturismele, și nu oricum și în trei moduri. Astfel, acest praf (nisip saharian) pătează vopseaua, poate afecta motorul pe interior şi de asemenea, creşte consumul de benzină.
 
Şoferilor li se recomandă să îşi spele maşinile imediat după ce au observat că au maşina pătată de acest nisip saharian.
 
Un mecanic auto cu vechime în domeniu a precizat ce trebuie să facă toți conducătorii auto în aceste condiții.
 
„Nisipul în sine nu poate afecta autoturismul, dar dacă norul de praf a trecut prin zone cu aciditate crescută, atunci vopseaua maşinii va avea de suferit, în sensul că se va păta în scurt timp. De aceea ar fi bine să fie spălate cât mai repede posibil. De asemenea, dacă nisipul este adus de o furtună, atunci el poate ajunge în motor, în inima autoturismului, unde acţionează ca un şmirghel, distruge. De aceea ar fi bine ca filtrele de aer şi de polen să fie schimbate după asemenea evenimente”, a spus Sandu Manolache pentru libertatea.ro, notează romaniatv.net.
 
Mecanicul a ținut să mai precizeze faptul că din cauza acestui fenoment filtrul de aer este lăsat înfundat cu nisip, și mai mult de atât poate creşte consumul de combustibil al autoturismului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 439

Imagini incredibile din România. Mașină acoperită de nisip saharian. Despre ce este vorba

01 Mar 2016 5693