UPDATE. Curtea Constituţională, decizie unanimă Cererea de dizolvare a CLM Constanţa, depusă de Alexandru Bajdechi, pe masa judecătorilor CCR

 
După mai multe amânări, cererea de dizolvare a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa, formulată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, actualmente student la Facultatea de Drept, în Bucureşti, Alexandru Bajdechi, a ajuns în atenţia judecătorilor Curţii Constituţionale a României (CCR). CCR a analizat astăzi excepţia de neconstituţionalitate invocată în cauza respectivă. „În curând trebuie să se pronunţe Curtea. Pe la 3.00 mi s-a spus“, a declarat Alexandru Bajdechi.

UPDATE; 17.00
Potrivit unor surse, Curtea Consitituţională a României a respins, cu unanimitate de voturi, excepția de neconstituționalitate a dispoziţiei nr. 1 din Legea 59/2010 pentru modificarea şi completarea articolului 55 din Legea administraţiei publice nr. 215/2001, sesizată de Alexandru Bajdechi, fostul lider al elevilor constănţeni. Acesta explica în sesizarea sa că neîntrunirea forului local Constanța, timp de 2 luni consecutiv, contravine legii administraţiei publice. Decizia oficială a Curţii va fi disponiblă ceml mai devreme mâine.

Citeşte mai multe detalii: 

Citeşte şi:  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia CCR, unanimă Consiliul Local Constanţa nu se dizvolvă, aşa cum spera Alexandru Bajdechi

27 Oct 2015 1954

CCR se pronunţă pe 27 octombrie Provocarea juridică a studentului Bajdechi poate schimba soarta CLM Constanţa (document)

09 Oct 2015 2377

Mandatul lui Rachieru, la final RADET Constanţa SA, dizolvată şi lichidată de Consiliul Local. Iată cine este lichidatorul judiciar

28 Jul 2015 3166

Cine va fi lichidatorul? RADET Constanţa SA, dizolvată şi lichidată de Consiliul Local (document)

31 Mar 2015 3490

Litoral Tv Consiliul Local Municipal Constanţa în pericol de dizolvare .... aflaţi la ,,Radiografia Zilei”

26 Aug 2014 2937