Curtea de Apel Bucureşti Drepturile de vot aferente pachetului de acţiuni vândut de SCUT rămân în vigoare

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul făcut de SIF Transilvania împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti să îi respingă cererea pentru suspendarea drepturilor de vot la compania SCUT Constanţa aferente unui pachet de 18,24% din acţiuni care a fost vândut de COMCM Constanţa, potrivit unui raport publicat de Bursa.ro.

SIF3 făcuse această cerere către instanţă, în contextul în care a mai solicitat Tribunalului să constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora "Alexa Business & Investments" a achiziţionat titluri SCUT.

Procesul SIF3 a fost intentat în contradictoriu cu "COMCM" S.A. Constanţa, "Alexa Business & Investments" S.R.L. Constanţa, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central.

SIF3 a precizat, la decizia Tribunalului, că instanţa a judecat cererea sa, fără citarea părţilor.

COMCM avea, la finele lui iunie, 64,0071% din Scut Constanţa (SCUT), iar până în septembrie a renunţat la 32,0035%, ajungând la o deţinere de 32,0036%, potrivit unui comunicat transmis de către SCUT.

La data cererii în instanţă de suspendare a drepturilor de vot, formulată de SIF3, "Alexa Business & Investments" cumpărase 18,24% din titlurile SCUT.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Bucureşti a respins cererea SIF 3 Drepturile de vot aferente pachetului SCUT rămân valabile

22 Sep 2014 2026

Constantin Frăţilă a cumpărat acţiuni la Scut Constanţa

03 Sep 2014 1943