Cutremur la IPJ Galaţi Colidiuc se duce în locul unuia din cei doi adjuncţi demişi

Cei doi adjuncţi ai şefului IPJ, comisarul Daniel Miron şi comisarul-şef Doru Geru au fost cercetaţi de Corpul de Control al MAI pentru că serviciile din subordinea lor ar fi obţinut rezultate slabe.

„Seismul" la vârful IPJ, care a început în vara acestui an, odată cu sosirea la Galaţi a Corpului de Control al ministrului de Interne în scopul efectuării unei verificări care au vizat activitatea comisarului Daniel Miron şi a comisarului-şef Doru Geru, şi-a găsit finalitate abia zilele acestea.

„În urma controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, Corpul de Control al ministrului a propus, iar conducerea ministerului a aprobat cercetarea prealabilă a celor doi adjuncţi ai I.P.J. Galaţi, pentru carenţe în coordonarea serviciilor operative privind planificarea şi evaluarea activităţilor şi obţinerea unor indicatori slabi de performanţă",se arată în comunicatul remis redacţiei „Adevărul" de către Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MAI.

Verificarea celor doi adjuncţi, care au fost trimişi în faţa Consiliului Superior de Disciplină al IGPR, a avut drept consecinţă demiterea acestora, în ordinele de destituire specificându-se că aceştia vor fi trecuţi pe funcţii inferioare.

Instanţa de judecată a repins contestaţiile formulate de Geru şi Miron.

„Am primit hârtiile prin care se resping contestaţiile, pentru ambii adjuncţi. Deciziile urmează să le fie comunicate. În ceea ce îl priveşte pe comisarul Miron, acesta va activa la Poliţia Municipiului Tecuci, la Ordine Publică, iar comisarul-şef Geru, la Serviciul Judiciar", ne-a declarat comisarul Dănuţ Lefter, inspectorul-şef al IPJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, pe una dintre funcţiile rămase vacante va veni comisarul şef Dorin Colidiuc, nimeni altul decât fostul adjunct de la IPJ Constanţa, destituit în urma unui scandal iscat în jurul unui jaf armat la o casă de pariuri din Mangalia. Acuzat că a refuzat să ancheteze infracţiunea, Colidiuc a fost demis, el câştigând parţial procesul cu Ministerul de Interne. Instanţa a păstrat doar interdicţia aplicată ofiţerului de a fi avansat în grad în următorii doi ani.

„Nu pot să cred ce se întâmplă!"

Contactaţi ieri, cei doi adjuncţi demişi au avut reacţii diferite vizavi de situaţia în care se află.

Daniel Miron a coordonat Serviciile de Investigare Fraude, Investigaţiile Criminale şi Arme.

Dacă Daniel Miron s-a mulţumit să ne declare că se aşteaptă să îi fie respinsă contestaţia şi să refuze a comenta pe marginea ordinului de demitere, comisarul şef Geru a fost mult mai vehement, susţinând că nu ştie nici măcar pentru ce motive a fost destituit.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/galati


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 822

#citeșteDobrogea Un amiral sacrificat

26 Mar 2024 513

Firma care deține lanțul Profi, la judecată cu Protecția Consumatorilor Constanța

24 Mar 2024 564

Cine este Viorica Toader, candidat PNL pentru funcția de primar al comunei Peceneaga, județul Tulcea (FOTO)

15 Mar 2024 1706

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 760

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 556

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 715

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 630

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 484

Decizii importante luate în Adunarea Generală Extraordinară a societății Piscicola Sulina

03 Mar 2024 415

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a remizat cu Oțelul Galați. Budescu a marcat pentru „marinari”

25 Feb 2024 621

Jandarmii din Constanța fac apel la respectarea ordinii la meciul de fotbal dintre Farul Constanța şi Oțelul Galați

24 Feb 2024 565

Superliga 2023/2024. Farul Constanța – Oțelul Galați Gheorghe Hagi – „Galațiul a pierdut două meciuri în deplasare și poate este cel mai greu adversar pe care îl întâlnim” (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Feb 2024 1373

Cât costă biletele la meciul Farul Constanța – Oțelul Galați

20 Feb 2024 857

Magistrații Curții de Apel Constanța au amânat pronunțarea CN APM SA, la judecată cu mai multe instituții, printre care Ministerul Finanţelor Publice și ANAF

18 Feb 2024 558