Dacian Cioloş acceptă nominalizarea din partea PNL

Premierul anunţă că nu se va implica în alegerile parlamentare decât pentru a promova Platforma #România100. Şi mai spune că, în urma discuţiei pe care a vut-o cu preşedintele PNL Alina Gorghiu, a acceptat propunerea liberalilor de a fi nominalizat la postul de premier. Condiţia este ca PNL să prea principiile şi valorile Platformei #România100. Declaraţiile au fost făcute pentru cotidianul Adevărul.
 
„Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun“, spune Dacian Cioloş.
 
„Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane“, a răspuns premierul al întrebarea referitoare la decizia PNL de a-l moninaliza pentru postul de premier.
 
„La întâlnirea de azi, am trecut în revistă principiile Platformei România 100, portofoliul de proiecte pe care l-am propus, precum şi principalele elemente ale programului de guvernare propus de PNL. Există o convergenţă de idei pe mai multe teme şi există proiecte pe care putem construi împreună. Dincolo de principii, resursa umană este pentru mine foarte importantă. Este foarte important cum punem aceste principii în practică, cu ce oameni, cu ce abordare. Din acest punct de vedere, tin foarte mult la criteriile de integritate, cinste şi profesionalism. De aceea, foarte importantă azi a fost discuţia pe care am avut-o cu delegaţia PNL despre aceste aspecte. Faptul că PNL şi-a asumat un set de criterii de integritate, faptul că, din cate am înţeles, mai bine de jumătate dintre candidaţii propuşi de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari şi ar urma să arate că se poate face politică cu oameni noi, mi se pare o bază bună de pornire. Pentru mine, aceste criterii sunt foarte importante şi sunt cu atât mai importante în relaţia cu partidele care susţin Platforma România 100“, a răspuns Dacian Cioloş la o solicitare a cotidianului „Adevărul“. „Singura mea implicare va fi pentru promovarea Platformei România 100“, a precizat premierul.
 
La propunerea preşedintelui Alina Gorghiu, Biroul Permanent Naţional al PNL a decis, în unanimitate, să-l propună pe Dacian Cioloş ca premier. Asta în eventualitatea în care formaţiunea va fi în postura de a nominaliza şeful guvernului, după alegerile din 11 decembrie. Înainte de şedinţa BPN, Dacian Cioloş a avut o întâlnire cu Alina Gorghiu. Decizia adoptată în unanimitate astăzi trebuie să fie validată de Consiliul Naţional al PNL, structură de condudere din care fac parte toţi liderii din teritoriu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dacian Cioloș Dragi prieteni. Am primit acum câteva minute rezultatul unui test COVID-19

24 Mar 2021 2805

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța Controversatul nou (vechi) ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu #25

25 Dec 2020 2483

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat acordul de guvernare

21 Dec 2020 686

Ziua cea mare. Consultări, la Cotroceni, pentru funcția de premier. Cine discută cu Iohannis. Programul consultărilor

14 Dec 2020 2319

Interviu Live “Comandantul” deputaților, Stelian Ion, despre planul de guvernare al Alianței USR PLUS - “O Românie fără hoție”!

31 Oct 2020 1717

#alegerilocale2020 VIDEO Dacian Cioloș, copreședinte USR-Plus, despre candidatul Stelian Ion pentru Primăria Constanța

23 Sep 2020 858

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Dacian Cioloș, prezent la Constanța. USR-Plus Constanța, conferință lângă statuia Victoriei

22 Sep 2020 1125

USR și PLUS au fuzionat. La Constanța, conducerea noii formațiuni va fi asigurată de tandemul Remus Negoi– Sorin Iacob

17 Aug 2020 2200

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

06 Jul 2020 1455

PLUS Constanţa îşi va anunţa candidaţii pentru alegerile locale abia în februarie anul viitor

05 Dec 2019 1136

LIVE TEXTBarna a ales să își lanseze candidatura la Constanța, județul unde USR Plus a câștigat europarlamentarele (galerie foto)

27 Aug 2019 1434

Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale

20 Jul 2019 1158

Alința 2020 USR-PLUS, declarații după încheierea votului - „Cerem demisia guvernului Dăncilă”

26 May 2019 1031

A fost lansat Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului

09 May 2019 931

Alianţa 2020 USR PLUS organizează primul miting electoral în capitala Ardealului, la Cluj

04 May 2019 572