Stiri calde

Dacian Cioloș candidează la alegerile europarlamentare

Dacian Cioloș a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a luat decizia de a candida la alegerile europarlamentare. "A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara", a explicat el, precizând ca a fost o decizie dificilă, scrie observator.tv. 

Fostul comisar european, care de curând a lansat un nou partid politic, Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), a explicat pe larg motivele pentru care a hotărât să candideze pentru un post de europarlamentar.

"Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și „analiștii“ lor în simbrie vor începe să ne atace - pe mine și pe colegii mei - cu vorbele și manipulările lor otrăvite.

Până în momentul în care mi-am dat seama că greșeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este și nu poate fi agenda noastră.

România trebuie să fie o țară în care familiile să se bucure de viață și de prieteni, în care oamenii să aibă parte de normalitate, să poată avea încredere unii în ceilalți, să meargă cu satisfacție la serviciu, să aibă tragere de inimă și energie pentru o plimbare în parc sau pentru o piesă de teatru. Să nu aibă serile otrăvite de țipete și de nevroze.

Trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară.

Cred că fiecare dintre noi are această responsabilitate pentru sine, pentru familia sa, pentru prietenii și vecinii săi. Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coșmarul acesta și de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din fața acestor politicieni nocivi nu este o soluție.

Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înțeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice niște enormități și minciuni, am stat și am cugetat la ce ar fi mai bine.

Am în spate o carieră în instituțiile europene din care am învățat și am înțeles cum funcționează Uniunea Europeană. Nu sunt singurul român cu o astfel de experiență, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experiența la cel mai înalt nivel. Desigur, mulți vor spune că vreau să plec departe de țară, în cazul de față la Bruxelles. Dar nu este așa, iar în perioada următoare am să fac tot ce îmi stă în putință să conving cât mai mulți oameni de bunele mele intenții.

România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămași acasă, cât și al celor din diaspora.

Ca să facem țara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European.

Am decis să particip la înființarea unui nou partid, care să ofere electoratului român o nouă perspectivă politică. Sunt dator să pun toate atuurile mele la dispoziția partidului. Avem nevoie de tot ce putem oferi, începând cu primul test electoral, alegerile europarlamentare. De aceea, am decis să îmi depun candidatura în procedura internă a PLUS.

Aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic aici si as fi fost de mult la Bruxelles sau in alta parte. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie perfect în această logică.

Noi, cei care credem că România trebuie să se schimbe și că se poate schimba, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru asta. E nevoie de curaj și de perseverență. Vă invit alături de noi, pentru că împreună putem schimba România ",  Dacian Cioloș, postare pe Facebook. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXTBarna a ales să își lanseze candidatura la Constanța, județul unde USR Plus a câștigat europarlamentarele (galerie foto)

27 Aug 2019 890

Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale

20 Jul 2019 599

Alința 2020 USR-PLUS, declarații după încheierea votului - „Cerem demisia guvernului Dăncilă”

26 May 2019 574

A fost lansat Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului

09 May 2019 544

Alianţa 2020 USR PLUS organizează primul miting electoral în capitala Ardealului, la Cluj

04 May 2019 240

Candidatul USR-PLUS Dacian Cioloş, despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii - „Sunt bani pentru PSD!“

03 May 2019 487

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS susţin alegerea primarilor din două tururi de scrutin

18 Mar 2019 825

Dacian Cioloş „Voi candida şi pentru Parlamentul României”!

17 Mar 2019 473

UPDATE Candidaţii USR-PLUS au ajuns la Constanţa. Dacian Cioloş şi Dan Barna, în conferinţă de presă (galerie foto+video)

17 Mar 2019 980

USR - PLUS, în turneu electoral prin ţară Copreşedinţii Cioloş şi Barna vin la Constanţa

14 Mar 2019 721

Dacian Cioloş "Vreau să văd de la Dragnea declaraţiile pe propria răspundere ale conducerii PSD că nu au colaborat cu Securitatea"

10 Mar 2019 916

Dacian Cioloș Judecătorii de la ÎCCJ au votat în favoarea Alianţei 2020 USR PLUS

08 Mar 2019 454

Dacian Cioloș, precizări despre candidatura la prezidențiale - „Este o posibilitate”

02 Mar 2019 637

Dacian Cioloș, față în față cu Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri informale. Ce au discutat

22 Jan 2019 590

Dacian Cioloș "Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă"

09 Oct 2018 707