Stiri calde

Dacian Cioloș, față în față cu Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri informale. Ce au discutat

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că la începutul anului a avut o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate teme vizând situaţia politică şi economică a ţării, scrie digi24.ro.

"Cred că au trecut câteva săptămâni, probabil la începutul acestui an. Am discutat despre situaţia politică din ţară, despre situaţia economică. A vrut să ştie domnul preşedinte cum vedem şi noi lucrurile. Am discutat despre preşedinţia României la Consiliul UE, unde dânsul ştie că am o anumită expertiză, şi am discutat despre mai multe lucruri care pot fi făcute în ciuda contextului în care ne aflăm. Genul acesta de discuţii le avem în general. A fost o întâlnire informală, o discuţie informală şi sunt discuţii cum am tot avut cu domnul preşedinte în ultima perioadă. Am rămas în relaţii bune după ce mi-am terminat mandatul şi sunt discuţii de bun-simţ între oameni care se cunosc şi care împărtăşesc multe obiective comune", a precizat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale împotriva actualului şef al statului, Dacian Cioloş a spus: "Nu pun problema de adversitate cu nimeni. Dacă o să candidez, nu o să o fac să fiu în adversitate cu cineva, ci ca să propun un proiect politic. O să propun un proiect politic şi cetăţenii români vor alege cel mai bun proiect politic. Nu văd de ce ar putea fi vorba de adversitate sau de neînţelegeri cu cineva. Trăim într-o ţară democratică. Am un respect faţă de domnul preşedinte, cu care am colaborat şi care m-a susţinut. M-a nominalizat şi m-a susţinut şi sunt convins că şi domnul preşedinte Iohannis împărtăşeşte aceleaşi idealuri şi obiective pentru mai bine în România. Nu văd de ce asta ar fi o problemă. Cred că acest gen de idee că eu sunt în conflict cu domnul Iohannis foloseşte probabil unora, dar nu celor care vor să vadă că lucrurile merg mai bine în România".

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că intenționează să meargă la referendum. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

22 May 2019 211

Președintele Klaus Iohannis „PSD încearcă şi instituţional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul”

22 May 2019 217

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 590

Președintele Klaus Iohannis a lansat volumul „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Craiova

21 May 2019 324

Klaus Iohannis a solicitat CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

18 May 2019 408

Președintele Klaus Iohannis a amânat evenimentul „Anul omagierii victimelor comunismului”

17 May 2019 240

Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare. Ce distincții a conferit președintele

17 May 2019 294

Preşedintele României, Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea

17 May 2019 589

Președintele Klaus Iohannis îndeamnă românii să voteze la referendumul pe Justiţie din 26 mai (video)

16 May 2019 255

Ce decrete a semnat preşedintele României Klaus Iohannis

16 May 2019 459

Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer scriitoarei şi traducătoarei Micaela Ghiţescu

15 May 2019 271

Decrete de decorare semnate de președintele Iohannis pentru marcarea a 30 de ani de Revoluția Română din Decembrie 1989

14 May 2019 276

Ceremonie importantă săptămâna viitoare la Palatul Cotroceni

14 May 2019 263

Bruxelles Klaus Iohannis, întâlnire cu reprezentanții statelor din cadrul Parteneriatului Estic

13 May 2019 287

Sondaj de opinie 63% dintre respondenți vor participa la referendumul pe justiție din 26 mai

13 May 2019 375