Dan Neculăescu la întrevedere cu comisarul european Johannes Hahn. Care au fost subiectele abordate

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut astăzi, 3 octombrie 2018, o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de vecinătate și negocierile de aderare.

Pe agendă au figurat evoluțiile din vecinătatea estică și Parteneriatul Estic, inclusiv în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

Cu acest prilej, diplomatul român a susținut dezvoltarea cooperării UE cu toate statele din Parteneriatului Estic, în special prin implementarea agendei 2020 în beneficiul direct al cetățenilor.   

În context, a fost evocată și marcarea a zece ani de Parteneriat Estic în prima parte a anului 2019. Totodată, Dan Neculăescu a reiterat necesitatea continuării sprijinului UE pentru parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei și a accentuat însemnătatea deosebită a continuării proceselor de consolidare a mecanismelor democratice, în spiritul Acordurilor de Asociere dintre Uniunea Europeană și cele trei state partenere.

Secretarul de stat român s-a referit în mod special la importanța intensificării eforturilor de reformă în Republica Moldova, dar și la menținerea angajamentului UE în raport cu acest stat partener.

La rândul său, comisarul european a mulțumit părții române pentru evaluările împărtășite, cât și pentru demersurile de promovare a agendei europene în vecinătatea estică a UE. De asemenea, a fost evidențiată necesitatea unui dialog susținut pe aceste teme în etapa următoare.


 Sursă foto: MAE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi secretari de stat de la Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene, eliberați din funcție

14 Jun 2019 1969

Dan Neculăescu, față în față cu secretarul general adjunct al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Pedro Serrano. Care au fost temele de discuție

18 Jan 2019 1351

Vizită de lucru a secretarului de stat Dan Neculăescu în Uzbekistan. Care au fost principalele subiecte abordate

31 Oct 2018 1156

Dan Neculăescu a primit delegația Grupului de prietenie cu România, din Parlamentul Turkmenistanului

24 Oct 2018 1257

Dan Neculăescu, prezent la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, la Luxemburg

15 Oct 2018 2337

Dan Neculăescu a participat la lansarea oficială a Rețelei naționale pentru prevenirea genocidului și cercetarea multidisciplinară a gropilor comune

27 Sep 2018 1281

Iată agenda de lucru a MAE de mâine

12 Sep 2016 1640

Dan Neculăescu a participat la reuniunea Comitetului delegaţilor miniştrilor de externe

07 Sep 2016 1706

O delegaţie a Congresului SUA a venit astăzi, în vizită, în România

21 Jul 2016 1801