De ce "Marș pentru Constanța"?

Constanța protestează! Pe Facebook a fost format un grup ce poartă denumirea ”Marş pentru Constanța”. "Protestăm față de felul cum arată orașul! Protestăm pentru felul cum este condusă Constanța!”, scriu moderatorii grupului. Ei îi invită pe constănțeni să protesteze în Piața Ovidiu: ” Hai să se audă în zona veche tropăitul pașilor noștri!”
 
”Pentru că noi, constănțenii, vrem un oraș mai curat, mai frumos și mai îngrijit. Pentru că vrem ca după ultimii 12 ani în care nu s-a făcut mai nimic pentru noi și orașul nostru, să redăm Constanței și constănțenilor simbolul acestui oraș, Cazinoul nostru cel frumos! Vrem ca vocile noastre să fie auzite, printr-un marș simbolic care să trezească în inimile cetățenilor spiritul civic și să le aducă aminte că dacă nimeni nu ia atitudine și nimeni nu încearcă să schimbe ceva, atunci nimic nu se va schimba! Ultimii ani au plasat Constanța într-un con de umbră, nu s-au mai făcut investiții și banii cetățenilor, colectați din prea multe impozite și taxe pe plan local, au fost cheltuiți irațional și împrăștiați doar la anumite grupuri de interes personale și politice.
Vom mărșălui pașnic, încercând să strângem cât mai mulți cetățeni care se simt parte vie a acestui oraș și care nu sunt indiferenți la suferința lui, suferință pricinuită de lipsa de interes a autorităților față de bunăstarea orașului și a cetățenilor”, scriu organizatorii.
 
Acest demers inițiat pe Facebook de Cătălin Anghel, ca reprezentant apolitic al societății civile, reprezintă dorința lornoastră pentru conștientizarea și începutul schimbării modului de gândire a constănțeanului față de propriul oraș, pentru că, cetățeanul trebuie să știe foarte bine care îi sunt drepturile dar și obligațiile, și să mai știe că, dacă vrea și se implică în mod activ, atunci chiar poate să schimbe acest oraș minunat!
 
”Este primul marș de acest gen organizat până acum, și dorințele noastre, în afară de trezirea sentimentului civic, sunt simple:
 
- un oraș mai curat” (renegocierea contractului cu firma prestatoare a serviciului de salubritate), pentru că vrem să vedem străzile mai curate, măturate dimineața și spălate seara!
 
- ”un oraș mai frumos” (renegocierea contractului cu firma responsabilă cu spațiile verzi), pentru că vrem să avem mai multe spații verzi, pline cu flori, care să ne încânte privirea și să ne facă să simțim că trăim într-un oraș european port la Marea Neagră
 
- ”un oraș mai îngrijit” (implicarea efectivă a primăriei, prin pârghiile legale pe care le are la dispoziție, respectiv inspectorii din cadrul serviciului de urbanism și a agenților serviciul public de Poliţie Locală în activitatea de verificare pe teren spre rezolvarea problemelor specifice urbei), și aici mă refer la cazurile cerșetorilor prezenți la fiecare colț de stradă sau intersecție, la cazul inventarierii și ținerii sub observație a elementelor de mobilier și decor urban, deteriorarea și înlocuirea sau repararea acestora, semnalată prin rapoarte de monitorizare și coltrol; la semnalarea cazurilor de vandalism, de distrugere, cazuri unde proprietarii anumitor imobile nu își toaletează spațiul verde aferent și nu degajază trotuarul din fața proprieteății, și toate aceste aspecte legate de
îngrijirea proprietății și a orașului.
 
- ”piste de biciclete” (urgentarea procedurilor în curs și solutii noi rezultate în urma consultarii cu asociatiile de profil),

 
- ”accesare fonduri europene” (pentru proiectele mari de infrastructură),
 

- și, binențeles ”reabilitarea Cazinoului Constanța”, simbolul acestui oraș, care a fost lăsat în paragină, în mod deliberat și criminal, de către fosta administrație, care în ultimii 12 ani și-a bătut efectiv joc de acest oraș și toate simbolurile lui!
 
”Constanța nu doarme ! Suntem cu ochii pe voi !”, ”Eu sunt Constanța ! Constanța nu e numai a lor!”, sunt câteva dintre sloganurile motivante ale organizatorilor.
 
În încheiere, organizatorii manifestării precizează că acest marș nu are caracter politic, el fiind pentru constănțenii care sunt nemulțumiți de starea orașului în care trăiesc și vor să schimbe cât mai curând imaginea urbei și modul de viață al constănțenilor. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 978

NASA caută voluntari pentru o simulare a vieţii pe Marte

18 Feb 2024 496

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3364

Performanță internațională a elevilor din Constanța! Iată pe ce loc s-au clasat elevii în competiția 2023 Summer International Design Competition Humans to Mars

30 Aug 2023 902

Firme Constanța Felicia Ovanesian este numită administrator în firma Lara Agricultura SRL

01 Aug 2023 3285

Mii de sindicaliști din educație participă astăzi la un protest de amploare în București (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Jun 2023 1128

Farul Constanța e neînvinsă de șase etape în Superligă, iar de patru meciuri nu a primit gol. „Trebuie să vorbim și de cei din spate“ (GALERIE FOTO)

02 Mar 2023 1399

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 2871

Revista Zări Alb Astre Și așa am putea supraviețui pe Marte…

10 Jan 2023 1091

Revista Zări Alb Astre Și așa am putea supraviețui pe Marte…

31 Dec 2022 1516

Constanța Câte nave sunt așteptate la operare în porturile maritime românești

16 Dec 2022 1010

LIVE-VIDEO. UPDATE Marș de protest la Constanța împotriva crimelor de război ale Rusiei în Ucraina. Participă mai mulți cetățeni ucraineni (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Oct 2022 2374

Garda de Coastă Copii de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam, vizită în Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

01 Jun 2022 1937

Mamele Ucrainei vor protesta la Constanța împotriva agresiunii armatei ruse asupra civililor

14 Apr 2022 1633

Nava-școală „Mircea” pornește în marș de instrucție din Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2022 2032