Stiri calde

De ce nu putem trece frontiera doar cu o copie de pe buletin? Iată ce acte ne trebuie de fapt

Lejeritatea cu care se poate trece acum frontiera de stat ne poate face uneori să uităm că este, totuși, nevoie să prezentăm anumite acte la control.

Totuși, câți dintre noi nu preferăm să ne plimbăm mai degrabă doar cu niște copii ale actelor de identitate și nu numai la noi, din teama de a nu pierde originalele ori de a nu ni se fura?

Cu toate acestea, mulți dintre cei ajunși la frontiera de stat pentru o scurtă drumeție până în Bulgaria, să spunem (dacă tot este așa de aproape de Constanța), au avut surpriza să fie întorși din drum de agenții Poliției de Frontieră în momentul în care au dorit să treacă granița doar cu o copie de pe buletin. Întrebarea este de ce nu sunt acceptate copiile actelor, mai degrabă decât să riscăm ca originalele să ne fie furate ori pierdute într-o țară străină, de pildă?

Răspunsul vine chiar de la Poliția de Frontieră. Iată mai jos explicația oficială a autorităților:

„La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea / pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original“, spun reprezentanții instituției.

Iar pentru a nu avea probleme data viitoare când încercăm să ajungem peste ganiță chiar și pentru o foarte, foarte scurtă plimbare, iată care sunt documentele pe care trebuie să le avem la noi la controlul de la frontieră:

„La controlul de frontieră, alaturi de cartea de identitatea/pasaport si permisul de conducere, trebuie să prezentaţi pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia şi Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA“, ne spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Și pentru a nu avea dubii cu privire la autoritățile îndreptățite să ne ceară documentele, este de precizat că acestea sunt „cele cu atribuţii de control la trecerea frontierei, precum şi cele cu atribuţii privind respectarea regimului circulaţiei rutiere“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Articole de îmbrăcăminte provenite din Turcia, confiscate de poliţiştii de frontieră

14 Feb 2019 324

Transport ilegal de pește interceptat de polițiștii de frontieră constănțeni în localitatea Lipnița, județul Constanța (galerie foto)

07 Feb 2019 980

Constanţa. Sute de kilograme de peşte, descoperite într-o maşină de către poliţiştii de frontieră

04 Feb 2019 515

Captură la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă în bagajele a doi pasageri sosiți din Turcia

31 Jan 2019 354

Cetăţeni iranieni, prinşi la frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din România folosindu-se de documente de călătorie false

24 Dec 2018 374

Bijuterii fără documente legale, descoperite de polițiștii de frontieră în PTF Ostrov

05 Dec 2018 478

Mai multe kilograme de peşte fără documente legale şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

28 Nov 2018 419

Descoperire impresionantă pe aeroport. Ce au găsit polițiștii de frontieră în bagajele unui copil sosit din SUA (galerie foto)

28 Oct 2018 511

Peşte fără documente legale și plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni (galerie foto)

20 Oct 2018 387

Peşte fără documente legale, confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni (galerie foto)

19 Oct 2018 523

Peste 50 de kilograme de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

04 Oct 2018 490

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

02 Oct 2018 563

Judeţul Constanţa Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit poliţiştii de frontieră în bagajul unui bărbat sosit din Turcia (galerie foto)

30 Sep 2018 1889

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajele a doi cetățeni români (galerie foto)

24 Sep 2018 777

Judeţul Constanţa Peste 60 kilograme de peşte fără documente, depistate într-un autoturism

21 Sep 2018 357