De ce nu putem trece frontiera doar cu o copie de pe buletin? Iată ce acte ne trebuie de fapt

Lejeritatea cu care se poate trece acum frontiera de stat ne poate face uneori să uităm că este, totuși, nevoie să prezentăm anumite acte la control.

Totuși, câți dintre noi nu preferăm să ne plimbăm mai degrabă doar cu niște copii ale actelor de identitate și nu numai la noi, din teama de a nu pierde originalele ori de a nu ni se fura?

Cu toate acestea, mulți dintre cei ajunși la frontiera de stat pentru o scurtă drumeție până în Bulgaria, să spunem (dacă tot este așa de aproape de Constanța), au avut surpriza să fie întorși din drum de agenții Poliției de Frontieră în momentul în care au dorit să treacă granița doar cu o copie de pe buletin. Întrebarea este de ce nu sunt acceptate copiile actelor, mai degrabă decât să riscăm ca originalele să ne fie furate ori pierdute într-o țară străină, de pildă?

Răspunsul vine chiar de la Poliția de Frontieră. Iată mai jos explicația oficială a autorităților:

„La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea / pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original“, spun reprezentanții instituției.

Iar pentru a nu avea probleme data viitoare când încercăm să ajungem peste ganiță chiar și pentru o foarte, foarte scurtă plimbare, iată care sunt documentele pe care trebuie să le avem la noi la controlul de la frontieră:

„La controlul de frontieră, alaturi de cartea de identitatea/pasaport si permisul de conducere, trebuie să prezentaţi pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia şi Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA“, ne spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Și pentru a nu avea dubii cu privire la autoritățile îndreptățite să ne ceară documentele, este de precizat că acestea sunt „cele cu atribuţii de control la trecerea frontierei, precum şi cele cu atribuţii privind respectarea regimului circulaţiei rutiere“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descoperiți de polițiștii de frontieră, lângă Rasova, județul Constanța, în timp ce transportau 3000 litri de motorină furată (VIDEO)

25 Mar 2024 690

Știri Constanța Peste 200 kg de pește descoperite de polițiștii de frontieră într-o autoutilitara

11 Feb 2024 956

Știri Constanța Peste două sute kilograme de pește, în condiții ilegale, descoperite de polițiștii de frontieră în portbagajul unei mașini, la Hârșova! (FOTO)

08 Feb 2024 766

Bărbat de 40 de ani din județul Tulcea, cercetat pentru braconaj! Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina bărbatului (GALERIE FOTO)

29 Jan 2024 794

Denunțul formulat de un agent de poliție de frontieră Persoană cercetată pentru dare de mită și trafic de migranți

15 Jan 2024 942

Județul Constanța Transport ilegal de motorină, interceptat de Garda de Coastă (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 920

Descoperiți de polițiștii de frontieră, în timp ce transportau 1700 litri de motorină

24 Nov 2023 1410

Contrabandă cu pește Garda de Coastă descoperă 11 saci de rafie plini cu marfă ilegală

03 Nov 2023 928

Poliția de Frontieră Petarde fără documente legale, depistate într-un microbuz condus de un bărbat din Ucraina

02 Nov 2023 811

Știri Constanța Cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

31 Oct 2023 829

Poliția de Frontieră Bunică și nepoți, protagoniștii unui caz de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei

08 Oct 2023 897

Val de deşeuri oprite la frontiera României! Peste 4.000 tone în aproape 300 de transporturi

22 Sep 2023 740

Poliția de Frontieră Română Zeci de documente de identitate descoperite într-un microbuz (FOTO)

19 Sep 2023 703

Tone de substanțe inflamabile transportate fără documente legale, descoperite într-un autocamion, în PTF Giurgiu (FOTO)

04 Sep 2023 768

Peste 300 de documente false sau falsificate, depistate de polițiștii de frontieră

14 Aug 2023 725