De la inginerie mecanică, un român a ajuns șef în bucătăria celui mai nou restaurant cu specific nipon din Londra!

 
Alex Crăciun, un brașovean de 30 de ani, a fost ales bucătarul șef al unui nou restaurant cu specific nipon (izakaya), ce promite să se impună drept unul dintre cele mai bune localuri de acest fel din Londra.
De meserie inginer mecanic, Alex Crăciun s-a reprofilat și a devenit bucătar. Și-a început meseria de jos, ajutând să lucreze în bucătăria unor localuri din România de unde, așa cum mărturisește, a furat meserie.
În urma cu circa 10 ani, Alex s-a mutat de la Brașov la Newcastle, un oraș aflat la circa 480 de kilometri nord de Londra, unde s-a angajat la un pub local. Se știe că în Marea Britanie bucătarii sunt la mare căutare și sunt apreciați. Datorită pasiunii cu care gătea, Alex Crăciun a fost cel ales de chef-ul și patronul de restaurante Jason Atherton pentru a conduce bucătăria de la “Sosharu”, local ce se va deschide la Clerkenwell, în Londra, la 7 martie, informează publicația bloomberg.com.
Pentru a se pregăti de conducerea restaurantului “Sosharu”, Crăciun s-a mutat în Japonia și a urmat timp de un an cursurile Școlii Culinare din Kyoto. El a lucrat la “Kikunoi”, în Kyoto, sub îndrumarea lui Chef Yoshihiro Murata, dar și la RyuGin, sub îndrumarea lui Seiji Yamamoto.
Responsabilitatea va fi mare pentru Alex Crăciun. Jason Atherton este un chef celebru care și-a deschis recent un restaurant la Sydney și care deține un veritabil imperiu culinar cu locații în New York, Dubai, Shanghai, Singapore și Hong Kong. La Londra, el are cinci restaurante, printre care și cunoscutele “Pollen Street Social” și “Berners Tavern”. “Sosharu” va fi cel de-al șaselea său local din Londra, iar Atherton își face deja planuri pentru un al șaptelea restaurant.

Sursa foto: Richard Vines/Bloomberg și Sauce Communications
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică Biblioteca Academiei Române găzduiește lansarea celei mai ample antologii de autor din istoria literaturii române

01 Apr 2021 3329