De necrezut Cum s-a gândit primul ministru să îl demită pe ministrul Apărării în timp ce era la masă cu Dragnea

Premierul Mihai Tudose spune că a fost şocat atunci când a aflat de situaţia creată la Ministerul Apărării şi că i-a cerut demisia de onoare lui Adrian Ţuţuianu după izbucnirea scandalului.

 
Într-un interviu la TVR 1, şeful Executivului a mai declarat, marți seara, că fostul ministru al apărării nu i-a oferit explicaţii concrete pentru ce s-a întâmplat şi a dat asigurări că sunt bani pentru plata salariilor.

 
„Eram cu Dragnea la masă!”. Premierul a povestit cum a aflat de situația de la MapN
 
„Din păcate, dintr-o situație absolut inexplicabilă, ne-am trezit cu o ştire şi o postare pe site-ul MApN, cu indicaţii de la centru către teritoriu, prin care cineva trebuia să facă artificii cu banii, că nu sunt de salarii. (...)
 

Recunosc că am fost şocat. Eram chiar cu viceprim-ministrul şi cu președintele Camerei Deputaților, dl. președinte Dragnea, președintele partidului, la masă. Am plecat toţi trei la masă după votul din Parlament. În timp ce eram la masă, am aflat că există această alertă în România, că nu mai sunt bani pentru apărare.

 
Prima dată l-am sunat pe ministrul de finanțe, care şi el era şocat. (...)
 

Apoi l-am sunat şi pe ministrul apărării. Am zis: Ce-i asta? Ştiţi, că nu e aşa, dar cineva a greşit într-o comunicare...
Înţeleg că de vineri se tot cocea aşa ceva. Am lăsat baltă masa, am venit toţi la serviciu. L-am rugat pe dl. ministru să vină să-mi explice, i-am solicitat demisia. (...) Nici domnia sa nu a fost foarte coerent. Pentru că în fapt, iertați-mă, ce să explici? Că sunt bani în bugetul ministerului? E unul care are 2% din PIB. I-am spus că demisia ar fi una de onoare, ca să ieşim din situație. El a scris-o, am acceptat-o, l-am informat pe dl. Dragnea. Apoi am sunat la Cotroceni, l-am informat pe președinte (...) şi am trimis şi actele cu interimar Ciolacu”, a povestit premierul Mihai Tudose la TVR1.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Anca Tanase

07 Sep, 2017 21:14

,,Ca sunt bani in bugetul ministerului? E unul care are 2% din PIB"... nu inteleg: 2% din PIB nu reprezinta contrib. Romaniei la NATO? Tot din acesti bani se platesc salariile??????

Articole asemanatoare

Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

25 May 2020 8324

Fostul ministru al apărării, Adrian Țuțuianu, despre demisia de la Apărare. Cine ar fi solicitat demisia sa

26 Sep 2017 2359

UPDATE. Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu și-a depus demisia pentru lipsă de comunicare. Ce spune acesta despre întârzierea plății salariilor pentru militari

05 Sep 2017 2595