Cum să-l interpreteze corectDe o săptămână, românii care scot bani de la bancomat au observat un mesaj

Începând din 3 martie, toate bancomatele trebuie să afişeze comisionul pe care îl percep clienţilor în funcţie de tranzacţia selectată de acesta, înainte de a efectuarea ei.

„Instituţiile de plată care prestează servicii de acceptare la plată prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit emise în România, la terminalele ATM aflate pe teritoriul României, au obligaţia de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, tarifelor, spezelor şi oricăror altor tipuri de costuri pe care trebuie să le suporte consumatorul în legătură cu operaţiunile derulate la ATM, în ordinea efectuării acestora”, se arată în ordinul ANPC publicat pe 31 octombrie 2014 şi care a intrat în vigoare pe 3 martie anul acesta, informează gandul.info.

Pe ecranele ATM-urilor este obligatorie înscrierea tuturor informaţiilor legate de costul fiecărei operaţiuni de eliberare de numerar, de transfer între conturi, de plată facturi sau oricare alt serviciu solicitat în mod expres de consumator prin intermediul ATM, înainte de momentul efectuării acestuia.

Pentru cardurile de debit sau de credit emise de prestatorii de servicii care le acceptă la plată la ATM proprii, costurile operaţiunilor se vor afişa în procent pentru fiecare operaţiune de plată şi, după caz, se va afişa şi suma minimă de plată.

Pentru cardurile de debit sau de credit emise de alţi prestatori de servicii de plată decât cei cărora le aparţin ATM-urile, se va afişa următoarea avertizare: „Atenţie! - Tranzacţia dumneavoastră va fi comisionată conform condiţiilor din contractul încheiat cu emitentul cardului".


Sursa: gandul.info
Sursa foto: blitzquotidiano.it

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.