De Ziua Forțelor Terestre, președintele Iohannis a decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forțelor Terestre

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre.

„Armata României sărbătorește, pe 23 aprilie, Ziua Forțelor Terestre, prilej de a evidenția activitatea și profesionalismul celor care fac parte din cea mai numeroasă categorie de forțe a Armatei.

Forțele Terestre continuă să asigure o participare foarte consistentă la misiunile asumate de către România în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest.

De-a lungul anilor, militarii și civilii din cadrul Forțelor Terestre au demonstrat spirit de sacrificiu, pregătire riguroasă și integrare exemplară în structurile Nord-Atlantice. Datorită tuturor acestor calități, țara noastră beneficiază de o bună imagine și apreciere din partea partenerilor externi.

Curajul și implicarea dumneavoastră, în numele valorilor asumate de România, reprezintă motive de mândrie și contribuie la asigurarea unui climat de securitate și stabilitate pentru toți cetățenii națiunii noastre, cât și la securitatea și menținerea păcii în regiune și în Europa.

Pornind de la aceste considerente și ca o recunoaștere a eforturilor pe care le depuneți zi de zi, am decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forțelor Terestre cu Ordinul «Virtutea Militară», în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, de pace.

La ceas aniversar, vă mulțumesc pentru devotament și dedicare atât pe timpul instruirii în țară, cât și pe timpul misiunilor desfășurate în teatrele de operații, alături de Aliații și partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană.

În același timp, mulțumirile se îndreaptă și către familiile dumneavoastră, al căror sprijin necondiționat vă insuflă puterea și hotărârea necesare îndeplinirii angajamentelor pe care vi le-ați asumat față de țară, începând cu momentul depunerii jurământului militar.

Cu prilejul Zilei Forțelor Terestre, doresc să transmit tuturor militarilor români aflați la datorie sub drapelul tricolor și întregului personal civil, cele mai sincere felicitări și succes în îndeplinirea misiunilor.

Vă doresc putere de muncă, satisfacții atât în plan profesional, cât și în plan personal, alături de familiile dumneavoastră!

La mulți ani!” - se arată în mesajul transmis de președintele Iohannis. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Ziua Forţelor Terestre ne surprinde astăzi pe front, îndeplinindu-ne datoria sacră de protejare a poporului român“ (video)

23 Apr 2020 772

Mesajul premierului Ludovic Orban, cu prilejul „Zilei Forțelor Terestre”

23 Apr 2020 965

Președintele Klaus Iohannis, mesaj transmis cu prilejul „Zilei Forțelor Terestre”

23 Apr 2020 910

Ştiaţi că...? Pe 3 noiembrie, este sărbătorită „Ziua Vânătorilor de Munte“

03 Nov 2018 690

Înaintări în grad surpriză cu prilejul Zilei Forțelor Terestre. Cine sunt cele trei sportive înaintate în grad (video)

23 Apr 2018 1639

Constanța. Armamentul militarilor de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești bucuria copiilor. Fotografii de care își vor aminti când vor fi mari (galerie foto)

22 Apr 2018 2073

Desfășurare impresionantă de forțe de Ziua Forțelor Terestre în parcarea unui mall din Constanța. Participă militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ (fotoreportaj+video)

21 Apr 2018 2791

Ziua Forțelor Terestre sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești la un mall din Constanța. Expoziție de tehnică militară în parcarea mall-ului (galerie foto-video)

21 Apr 2018 2281

Ziua Forțelor Terestre serbată la Constanța. Brigada 9 Mecanizată Mărășești a organizat un simpozion (galerie foto)

20 Apr 2018 1395

Ziua Forțelor Terestre serbată la Batalionul 348 Apărare Antiaeriană “Dobrogea” Murfatlar. Militarii au primit vizita elevilor (galerie foto)

19 Apr 2018 1645

Ziua Forțelor Terestre sărbătorită în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan

17 Apr 2018 1980

Ziua Forţelor Terestre serbată la Constanţa. Participă şi militari americani (galerie foto+video)

20 Apr 2017 3379

Militarii constănţeni sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre. Unde se vor depune coroane de flori

19 Apr 2017 2737

Istoricului Ioan Scurtu i-a fost conferită Emblema de Onoare a Forţelor Terestre

12 Jul 2016 1753

Ce unități militare au participat, la Constanța, la Ziua Forțelor Terestre

23 Apr 2016 2239