Stiri calde

De Ziua Pompierilor, vă prezentăm un salvator de onoare

În fiecare an, pe 13 septembrie, este marcată Ziua Pompierilor prin care cinstim eroismul celor care zilnic își riscă viața pentru a salva vieți. Pompierii salvatori sunt eroii anonimi care vin în ajutorul semenilor ori de câte ori aceștia se găsesc în situații limită.  

Acestea fiind zise, vă prezentăm salvatorul de onoare al anului Plutonier major Viorel Daniel Șușu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova.

În data de 3 februarie a.c., plutonierul major Viorel Daniel Șușu a salvat viața unui copil de 9 ani și a altor două persoane căzute în apa înghețată a unui lac din municipiul Câmpina. „Aflat în componența echipajului de prim ajutor solicitat prin 112, colegul nostru nu a mai așteptat sosirea la fața locului a echipei de scafandri și a sărit în apă pentru a-i recupera”, transmite IGSU.

Prin actul său de curaj, a reușit aducerea victimelor la mal și stabilizarea acestora. În acel moment s-a creat o legătură de suflet între salvator și cele trei persoane, care astăzi trăiesc datorită lui.

Plutonierul major Viorel Daniel Șușu este angajat la ISU Prahova din anul 2007 și își desfășoară activitatea ca subofițer operativ principal în cadrul Detașamentului de pompieri Câmpina.  
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenţii ale pompierilor, în toiul nopţii, în Constanţa şi Năvodari

03 Jan 2019 1810

Ce nu s-a mai auzit în România. Planşeul unui bloc din Bucureşti s-a prăbuşit. Locatari evacuaţi. Intervenţie dificilă a pompierilor (galerie foto)

03 Dec 2018 2183

UPDATE. Un prim bilanț al misiunii de la Catedrala Mânturii Neamului. Au intervenit echipajele SMURD

25 Nov 2018 414

S-a sunat alarma. Intervenţie a pompierilor la Eforie. Pentru ce au fost chemaţi şi pe ce stradă

05 Nov 2018 1057

Incidente neplăcute la ceremonia dedicată Zilei Pompierilor. Iată ce s-a întâmplat (galerie foto+video)

13 Sep 2018 2947

Surpriză la Constanţa de Ziua Pompierilor

13 Sep 2018 770

Live Ziua Pompierilor, sărbătorită la Constanţa (galerie foto)

13 Sep 2018 1501

Ziua Pompierilor marcată la Constanța. Evenimentul va avea loc pe Faleza Cazino din Constanța (video)

12 Sep 2018 1260