De Ziua Unirii, primarul Cristian Radu a oferit diplome vârstnicilor Mangaliei

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, joi, 24 ianuarie, la manifestările dedicate Zilei Unirii, care s-au desfăşurat în Piaţa Republicii, începând cu ora 13.00. La eveniment au mai fost prezenţi deputatul Victor Manea, reprezentanţi ai instituţiilor publice din localitate, alte oficialităţi de la nivel local. Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea de către Garda de Onoare, a comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Marii Unirii. „24 ianuarie este ziua în care armata noastră, împreună cu locuitorii municipiului Mangalia, sărbătoresc un moment istoric, cu semnificaţii deosebite: împlinirea a 154 de ani de la actul Unirii Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească", a precizat comandorul Vasile Chirilă. La rândul său, edilul Mangaliei a explicat că „unirea trebuie să fie cuvântul care îi leagă pe oameni, să redevenim o familie. Doar astfel, vom putea reaşeza oraşul nostru pe harta oraşelor moderne din Europa, pe cea a turismului mondial". Manifestările au continuat cu defilarea Gărzii de Onoare şi susţinerea unui moment muzical specific, de către fanfara Forţelor Navale, din care nu a lipsit Hora Unirii. Un alt moment important la care a participat edilul Mangaliei, a fost cel reprezentat de înmânarea diplomelor persoanelor vârstnice din localitate. Astfel, 23 de persoane care au împlinit, 70 de ani, 80 de ani, 90 de ani şi 50 de ani de la căsătorie, au primit din partea municipalităţii un ajutor financiar şi diplome de onoare. Conform unei hotărâri a CL Mangalia, septuagenarii primesc de la Primărie 350 de lei, octogenarii şi nonagenarii - 400 de lei, iar familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie - 200 de lei. „Este un eveniment fericit, atunci când îmi revine deosebita plăcere să ofer, în semn de recunoştinţă, un mic dar acestor oameni, de la care avem multe de învăţat, fiecare dintre noi. Avem nevoie de dumneavoastră şi dorim să vă ajutăm pentru că meritaţi, aţi muncit o viaţă întreagă şi nu aţi fost, poate, răsplătiţi aşa cum ar fi trebuit", a precizat primarul Cristian Radu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 802

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 297

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 699

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 1272

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 858

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 727

Un primar din România a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale

16 Apr 2024 748

Justiție Constanța Comuna Mereni la judecată cu un fost primar pentru răspundere patrimonială. Stadiul dosarului

16 Apr 2024 936

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 567

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3686

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 500

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 496

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 425

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 633

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5879