Stiri calde

Decizie în premieră la propunerea consilierilor PNL. Apartamentele RAEDPP din Peninsulă ar putea intra în reabilitare pe măsura ce expiră contractele de închiriere

 

Oraşe-simbol ale turismului românesc, Braşovul şi Constanţa atrag, anual, sute de mii de turişti care vin să-şi petreacă vacanţele şi concediile. Dacă Braşovul se poate lauda cu o zonă istorică şi o promenadă fără „chiloţăraie” la balcoane sau mansarde, în Constanţa aceste aspecte lasă încă de dorit şi din cauza chiriaşilor care populează spaţiile locative ale RAEDPP. Un alt exemplu poate fi şi Piaţa Sfatului şi în general centrul Braşovului. Centrul istoric al Constanţei şi  Piaţa Ovidiu, au încă de lucrat la acest capitol, totul „asezonat“ cu chiriaşii care bântuie în voie pe străzi...
Astăzi s-a reunit comisia de fond locativ de la nivelul Consiliului Local Municipal Constanţa, condusă de viceprimarul Costin Răsăuţeanu. În cadrul şedinţei comisiei, s-a făcut un pas spre normalitate. Rămâne însă de văzut ce decizie va lua în final RAEDPP şi Comisia Juridică a Primăriei.
La propunerea consilierilor locali PNL, Cristina Văsii şi Victor Constantin, comisia a decis să retragă din circuitul locativ două apartamente care aparţin RAEDPP, în vederea reabilitării, consolidării şi redării circuitului comercial. Cele două locuinţe, situate pe bulevardul Tomis şi pe strada Sulmona, sunt ocupate în prezent de familii care creează disconfort agenţilor economici din zonă. Dovadă stau zecile de reclamaţii depuse de comercianţi în special pe timpul sezonului estival la Poliţia Locală.
Propunerea aleşilor locali liberali, vine pe fondul unor încercări repetate de identificare a acestor locuinţe care aparţin de fondul locativ al RAEDPP, în vederea protejării zonei şi dezvoltării comerciale.
„Intenţia noastră este ca aceste locuinţe din fondul locativ situate în special în zone de interes turistic, cum este Peninsula şi împrejurimile să fie reabilitate şi redate apoi prin închiriere circuitului comercial. Nu putem face acest lucru, decât pe măsură ce contractele de închiriere deja existente expiră iar familiile pot fi relocate în alte locuinţe din fondul RAEDPP. Astăzi am căzut cu toţii de acord că trebuie să mişcăm lucrurile în direcţia dezvoltării zonei şi am solicitat schimbarea destinaţiei acestor două apartamente. RAEDPP va cere un punct de vedere Direcţiei Juridice din cadrul primăriei”, ne-a declarat consilierul local, Cristina Văsii, unul dintre iniţiatorii propunerii.
La nivelul municipiului Constanţa, potrivit unui inventar al locuinţelor RAEDPP are 3000 de unităţi locative, iar câteva sute sunt numai în zona Peninsulară.
În mai multe rânduri şi primarul Decebal Făgădău s-a pronunţat pentru dezvoltarea zonei Penisulare. Rămâne de văzut în ce măsură va susţine acum propunerea consilierilor liberali.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“ propune un chestionar, în contextul dezbaterii publice a PUZ-ului preliminar al zonei

11 Feb 2019 900

Zona peninsulară a Constanței, pietonală! Care sunt zonele cu restricţii ?

10 Feb 2019 397

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 933

Revista presei locale

24 Jan 2019 413

În cadrul dezbaterii pe tema PUZ-ului Peninsulei Constanţei, „Baricada Verde“ propune răscumpărarea unor terenuri

24 Jan 2019 748

Opiniile, filtrate în cadrul unor comisii de specialitate S-a prelungit termenul pentru propunerile referitoare la PUZ-ul preliminar „Zona peninsulară a municipiului Constanţa“

19 Jan 2019 462

Constănţeanul supărat PUZ-ul Peninsulei Constanţa. „Suntem de râs! Se mai poate repara ceva în oraşul acesta deja distrus? Mă tem că nu prea!“ (galerie foto)

12 Jan 2019 1484

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 2107

Cutremur violent în urmă cu puţin timp. Unde a fost localizat epicentrul

31 Dec 2018 1782

Avarie la CET Palas. Ce zone sunt afectate

28 Dec 2018 1791

Avarie RAJA în zona localității Ovidiu, județul Constanța. Apa potabilă este furnizată cu presiuni scăzute

20 Dec 2018 311

Revista presei locale

19 Dec 2018 435

„Este o şansă să elaborăm o documentaţie de urbanism participativă“ PUZ-ul preliminar pentru zona peninsulară a Constanţei, prezentat de arhitectul-şef Radu Vânturache (galerie foto)

19 Dec 2018 818

Arhitectul şef al municipiului Constanţa, Radu Vânturache, prezintă, azi, PUZ-ul zonei peninsulare (galerie foto)

18 Dec 2018 736

Primăria organizează o prezentare a PUZ-ului preliminar al zonei peninsulare a municipiului Constanţa

14 Dec 2018 820