Decizii importante pentru municipiul Medgidia

Ieri, de la ora 17:00, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia pentru luna ianuarie. La ședință au fost prezenți toți consilierii locali, iar pe ordinea de zi au fost nouă proiecte de hotărâri.
            Dintre cele nouă proiecte, trei au fost retrase de inițiator, două nu au întrunit cvorumul necesar aprobării și patru au fost aprobate, după cum urmează:
            Primul punct, referitor la acordarea normei de hrană personalului Poliției Locale Medgidia a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator.
            Al doilea punct de pe ordinea de zi, aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2016, în urma votului, nu a întrunit cvorumul necesar aprobării, în urma votului Consiliului.
            Punctul cu numărul trei, aprobarea numărului maxim de posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2016, a fost retras de pe ordinea de zi.
            La punctul patru s-a aprobat aplicarea prevederilor OUG nr.44/2015 privind acordarea de facilități fiscale, iar punctul a fost aprobat.
            Punctul numărul cinci, privind regulamentul de organizare și funcționare a serviciului de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu a fost aprobat. Prevederile proiectului au fost prezentate în dezbatere publică în urmă cu două săptămâni și au ca scop oferirea de servicii de îngrijire persoanelor în vârstă care nu se pot gospodări singure.
Personalul specializat, respectiv îngrijitorii, va desfășura activități menite să le asigure un trai mai bun vârstnicilor, pornind de la servicii de îngrijire și igienizare corporală, asigurarea unei alimentații corecte, precum și servicii în afara locuinței, ca plata facturilor sau cumpărături și orice alte activități pe care persoana îngrijită nu le poate face singură. Finanțarea serviciului se face din două surse – beneficiar și buget local, astfel beneficiarul contribuie cu un procent din venituri, respectiv pensie, care se calculează în funcție de valoarea pensiei, dar nu mai mult de 40% din aceasta, iar bugetul local acoperă restul sumei.
            Punctul numărul șase, referitor la regulamentul de autorizare a activităților de producție și comercializare a produselor pe raza municipiului Medgidia, a fost retras de pe ordinea de zi.
            La punctul numărul șapte s-a aprobat planul privind acțiunile și lucrările de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social în anul 2016, conform Legii nr.416/2001.
            Punctul numărul opt, atribuirea unui lot în folosință gratuită pentru construirea de locuințe proprietate personală tinerei înscrise în lista de priorități aprobată în condițiile Legii nr.15/2003, a fost aprobat.
            Punctul numărul nouă, Studiul de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pe teritoriul județului Constanța în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța” – SMIS-CSNR 48462, nu a întrunit cvorumul necesar aprobării în urma votului Consiliului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Catalin

15 Feb, 2016 23:59

Podul a fost "reparat" in 7-8 luni, timp in care am indurat gropile si hartoapele de pe partea dreapta (cea la care s.a lucrat la final) , iar acum , pacat ca nu pot sa postez pozele , avem un pod de rahat, cu santuri in el ce nu pot fi ocolite. Primar de rahat, sa vina domnu' Vrabie odata ca nimic nu am vazut de la asta. Parcul a costat milioane de euro ca la ceva timp sa mai investeasca niste bani pt ca nu au vazut ca se strange apa in mijlocul lui, unde se tot strangea de ani de zile , primar prost ! Mm de hot!

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 1961

Volei Turneul de promovare în Divizia A1, găzduit de Medgidia (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 817

Licitații Constanța Primăria Medgidia organizează licitație deschisă, pe un milion de euro, pentru dotarea unităților de învățământ din municipiu (DOCUMENT)

10 Apr 2024 498

Licitații Constanța CNC Romcenter SRL București livrează mobilier urban inteligent în Medgidia, cu peste 390.000 de euro (DOCUMENT)

07 Apr 2024 508

Handbal județul Constanța Trei echipe de pe litoral, calificate, de pe podium, la turneul semifinal. Distincții la faza pe Euroregiune (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 1449

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 774

Achiziții Constanța Primăria Medgidia cumpără brazi naturali și platani

13 Mar 2024 1230

Cumpărări directe Constanța Namazu Consulting SRL, cu un singur angajat anul trecut, va exeprtiza tehnic trei blocuri din Medgidia (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 551

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 774

Licitații Constanța Cine face curăţenie în birourilor Primăriei Medgidia?

02 Mar 2024 732

Primăria Medgidia a cumpărat direct servicii de consultanță pentru „Cresterea eficientei energetice a Spitalului Municipal"

20 Feb 2024 580

Cumpărări directe Constanța Top Management ING SRL va presta servicii de management pentru proiectului „Creșterea eficientei energetice a Școlii Spiru Haret din Medgidia“ (DOCUMENT)

19 Feb 2024 566

Top Management ING SRL prinde un nou contract la Primăria Medgidia, județul Constanța! Ce vizează?

19 Feb 2024 1016

Petrecerea de 8 Martie organizată de Primăria Medgidia estimată la 120.000 de euro!

19 Feb 2024 4549

Cumpărări directe Constanța Top Geocad SRL, două contracte în aceeași zi cu Primăria Dumbrăveni

16 Feb 2024 705